El kellett altatni egy fókabébit, mert egy nő hazavitte a tengerpartról

A kölyök borjúfókára a nő a tengerparton talált rá, és mivel azt hitte, segítségre van szüksége, szatyorba rakta, majd hazavitte. Bár csak jót akart, súlyos hibát vétett. Részletek a cikkben!

Hazavitte, de nem tudott vele mit kezdeni

Az eset még májusban történt, Washington államban, Westport közelében, de csak most hozták nyilvánosságra - írja az abcnews.go.com. A tengeri élővilág védelmével is foglalkozó amerikai kormányügynökség, a NOAA szóvivője, Michael Milstein azt nyilatkozta: a nő, miután hazavitte a fókát, rájött, hogy igazából nem tud vele mit kezdeni; ekkor hívta fel a Westport Aquariumot, hogy segítséget kérjen.

A Westport Aquaticum igazgatója is megszólalt az ügyben: "Amikor megláttam a fókát a nő erkélyén, tudtam, hogy még él, de súlyosan letargikus állapotban van."

Bár a szakemberek abban reménykedtek, hogy vissza tudják vinni az állatot arra a helyre, ahol a nő megtalálta, hamar kiderült, hogy ez lehetetlen. Olyan sok idő telt el azóta, hogy a nő hazacipelte, és az állat már annyira rossz állapotban volt, hogy nem lehetett megmenteni - el kellett altatni.

A NOAA egyik szakértője, Kristin Wilkinson megerősítette, hogy sajnos ez volt az egyetlen megoldás. "A fókakölyök túlélési esélyei minimálisak voltak, így nem volt más választásunk. Ráadásul a központok, ahova a sérült állatokat szállítják, mind tele vannak, így minden helyzetben dönteni kell, megéri-e bevinni őket, vagy nem."

A cikk folytatódik a második oldalon!

Fotó: abcnews.go.com

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!