Ebben a városban ajándék füves cigi jár az oltás mellé

Tényleg mindent bevetnek, hogy egyre többen oltassák be magukat.

Választhatnak marihuánás cigit, sört, bort és akár koktélokat is

Kreatív módon próbálják oltásra bírni a hezitálókat az amerikai Washington államban, ahol a vezetés június elején engedélyezte, hogy ingyen marihuánás cigit kapjanak azok, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen. Az akcióhoz – amely június 12-ig tarott – számos marihuána-üzlet csatlakozott. A boltok előre betekert füves cigarettával várták az első vagy második oltáson átesett érdeklődőket. Bár lett volna rá kereslet, a cigin kívül más terméket, így például marihuánás süteményt nem adhattak a beoltott embereknek. Természetesen korhatárt is szabtak, 21 év felett lehetett jelentkezni az ingyen spanglira. Nem ez volt az első eset, hogy ingyen termékekkel igyekeztek oltásra bírni a lakosokat. A washingtoni hatóságok korábban az italboltokban ingyen sört, bort és koktélokat ajándékoztak a védőoltás mellé – írja a 24.hu

Kevesen kérik a védőoltást

Az Egyesült Államokban április közepén még több mint 3,3 millió embert oltottak be naponta covid-19 vakcinával, de mostanra jelentősen visszaesett az oltások száma, és már kevesebb, mint napi egymillió ember oltatja be magát. A Washington Post adatai szerint hat olyan állam is van, ahol a lakosságnak alig a fele kapta meg az oltást. 13 államban lépték át a hetven százalékos oltási küszöböt és 15-ben járnak hatvan százalék felett. Washington állam 7,7 milliós lakosságából több mint 3,7 millióan kapták meg mindkét oltást.

Több államban is különböző akciókkal próbálják rávenni az embereket arra, hogy adassák be maguknak az oltást. Van, ahol sorsoláson vehetnek részt az oltakozó emberek, amin készpénzt és teherautót is lehet nyerni, máshol koncertbelépőket, sportmérkőzésekre jegyeket, kuponokat, múzeumbelépőket, édességeket adnak azoknak, akik beadatják maguknak az oltást.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2