Lifestyle

10-ből 8 ember nem ismeri ezt a csuklás elleni trükköt: 1 perc alatt elmúlik az idegtépő probléma, ha ezt csinálod

A makacs, el nem múló, hirtelen fellépő csuklás a világ egyik legidegesítőbb dolga, főleg akkor, ha épp társaságban jön ránk. Egy orvos szerint azonban könnyedén csillapíthatjuk, ehhez pedig csupán egy dolgot kell csinálnunk.

Ezt csináld, hogy elmúljon a csuklás

Nincs rosszabb a váratlan csuklásnál egy munkahelyi megbeszélés vagy éppen egy baráti iszogatás közben, esetleg este, közvetlenül elalvás előtt. Csuklás akkor fordul elő, amikor a rekeszizom önkéntelenül összehúzódik és görcsbe rándul, ez pedig párosul a hangszálak záródásából eredő furcsa hanggal is. De vajon mitől jön ránk? Nos, a túl gyors evés vagy ivás, a szénsavas italok vagy épp az alkohol fogyasztása, illetve a stressz a leggyakoribb kiváltóokai a csuklásnak, melynek elmulasztására több praktika is létezik, például a levegő visszatartása, pár korty víz elfogyasztása, a légzési ritmus megváltoztatása, de sokak szerint az is segít, ha elfogyasztunk gyorsan valami csípőset vagy savanyút, esetleg egy teáskanálnyi cukrot. Van még egy módszer azonban, amit kipróbálhatunk, és amihez nincs szükségünk semmi másra, csak az ujjainkra - galériánkban olvashatod a részleteket!

Az akupunktúrás szakember, Dr. Eileen Li szerint bizonyos pontok megnyomása hatékonyabban működik a csuklás elmulasztására, mint az előbb felsorolt trükkök.
Kattints a további képekért!

A legtöbb ember el sem tudná képzelni az életét kávé nélkül, azonban nem árt tisztában lenni azzal, hogyha túlzásokba esünk, szervezetünk különféle kellemetlen tünetekkel adhatja tudomásunkra: vegyünk vissza kicsit!

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...
Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.