Itt gyártják az ország legfinomabb csokimikulásait

Csokimikulás-kóstoló eseményen jártunk, ahol a diósgyőri csokoládégyár bemutatta a legnépszerűbb szezonális termékeit. Az isteni figurák készítése több évtizedes múltra tekint vissza; 1991 óta ez az egyetlen gyár, amelynek kizárólag üreges csokoládéfigurákra specializálódott gyártóegysége is van, ráadásul tíz itt készült termékből kilencet a világ különböző országaiba szállítanak. Az pedig már csak hab a tortán, hogy valamennyi termékük valódi csokiból készül, és egyszerűen ellenállhatatlan - teszteltük!

Diósgyőr, a csokimikulás nagyhatalom

Az idei karácsonyi szezonban rekordszámú, 31 millió darab üreges csokoládéfigura készült a diósgyőri NESTLÉ gyárban, amelyek 5 kontinens 23 országában kerülnek piacra. A vállalat az elmúlt öt évben több mint egymilliárd forintot fordított beruházásokra a gyárban, ami ez idő alatt megduplázta a legyártott üreges karácsonyi csokoládék számát. Jelenleg több mint 600-an dolgoznak itt, de ez az intenzív gyártási időszakokban további 100 fővel is emelkedhet!

Kevesen tudják, hogy az üzemben külön kézi csomagoló helységben csomagolják azokat a terméket, melyeknek részletes kidolgozása és egyedi formája ezt kifejezetten igényli. Aprólékos és nehéz munka, ami nagy precizitást és odafigyelést igényel – minden tiszteletünk azoké, akik ilyen gyönyörűen meg tudják csinálni.

A hazai fejlesztők szaktudásának köszönhetően egyébként számos újítás Magyarországról indult világhódító útjára: ilyenek például a dúsított figurák, amelyek csokoládéja kekszet, mogyorót vagy gabonapelyhet tartalmaz. Ezek közül a legnépszerűbbek a Kit Kat-figurák, amelyek ízvilágát a fogyasztók véleménye alapján alakították ki.

„Büszkék vagyunk arra, hogy kiváló minőségű, Magyarországon gyártott csokikülönlegességek kerülnek piacra Chilétől kezdve Kanadán keresztül Ausztráliáig, de még az olyan nagy csokoládé hagyományokkal rendelkező országok boltjaiba is, mint például Svájc vagy Belgium” – hangsúlyozta a csokoládékóstolón Magyari Zoltán, a gyár termelésvezetője.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!