Hétköznapi dolgok, amiket másra használunk, mint amire kitalálták őket

A lista néhány pontja biztosan meg fog lepni.

Karaoke

Daisuke Inoue japán rockénekes sokszor játszott kávézókban. A hallgatósága pedig rendre olyan lelkesen viselkedett, hogy amíg a banda nem zenélt, mindenáron énekelni akartak. Egyik este Inoue nem tudott elmenni a fellépésére, úgyhogy felvette a saját részét egy kazettára, majd odaadta a többieknek, hogy így pótolják a hiányát. 1971-ben aztán feltalált egy gépezetet, ami ének nélküli zenét játszott - így a zenészeknek jutott idejük pihenni, a közönség pedig remekül elvolt azzal, hogy a dallamokra kornyikáljon.

Viagra

A Pfizer nevű cég első körben szívgyógyszernek szánta a Viagrát, a tesztek során azonban rájöttek, hogy erre teljesen alkalmatlan. Az egyik mellékhatásán azonban megakadt a szemük: kiderült, hogy a bogyók félelmetesen felgyorsítják a véráramlást a pénisz környékén.

Listerine

1879-ben Joseph Lawrence fejlesztette ki a Listerine-t, de még csak véletlenül sem a szájüreg, hanem sebészi eszközök fertőtlenítésére szánta. Az emberek persze meglátták benne a potenciált és nagyjából minden területen alkalmazni kezdték: sebkezelésre, a fogászatban, korpásodás és gomba ellen, sőt, még dezodorként is. A Listerine szájvízként végül az 1920-as években lett népszerű.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: brightside.me

Oldalak

Szólj hozzá Te is!