Csak UV fénynél derül ki ezeknek a festményeknek a titka - Hatalmas meglepetés!

Az állandó rohanás közepette néha egészen elfelejtünk körülnézni és megcsodálni a minket körülvevő világot. Elcsépelt gondolatnak tűnik, de csak mert - érthető módon - rengetegszer halljuk. A művészet alig kap teret, legtöbbször nem is értesülünk a kiállításokról és a különleges alkotásokról. Mintha kicsit erre is gondoltak volna, akik megnyitották a Secret Gallery-t, azaz a Titok Galériát.

Kinyílik a titkok pincéje

Egy festő barátnőm érdeklődése vett rá, hogy meglátogassam vele az Ó utcai Titok Galériát, aminek neve valójában az egyáltalán nem mindennapi állandó kiállításról árulkodik. Egy nem túl feltűnő ajtó mögött bújik meg a galéria egy pincehelyiségben. Több helyiséget is felfedezhetünk az állandó kiállítás előtt vagy után, ezeket is érdemes megvizsgálni!

Megkomponált kiállítás

Kicsit csalódottan sétáltunk keresztül egy sötétben rejtőző helyiségen, ami inkább tűnt egy 3-4 festménnyel díszített folyosónak az egyik oldalról, a másikon pedig egy csöppet sem biztató, romos szobarészletet láttunk csak, amit a kintről beszűrődő fény fedett fel valamennyire. A sötétből az időszaki kiállításokhoz jutottunk. Mikor pedig visszatértünk, elindították az előadást. Nem láttam még olyan kiállítást, ahol show-műsort szerveztek volna a műalkotások köré, egészen eddig. Az első felvillanó fény bevilágított egy jócskán méretes termet, így rögtön ráébredtünk, hogy alábecsültük a hely nagyságát. Minden képnek komoly dramaturgiája volt: a gyönyörűen megalkotott festmények állandó harmóniában vannak a megvilágításuk közben felhangzó zenével.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: tripadvisor.com

Oldalak

  • 1
  • 2