Veszélyes tévhit dőlt meg a borfogyasztással kapcsolatban - nem árt, ha erről te is tudsz

Régóta uralkodó tévhitet próbál eloszlatni a World Heart Federation nevű, szív- és érrendszeri betegségek ellen küzdő szervezet: a szakemberek állítása szerint nem segít a szívbetegség elkerülésében a kis mennyiségű alkohol. Pedig rengetegen vannak, akik a napi egy pohár bor jótékony hatására esküsznek.

Lesújtó hír a bor szerelmeseinek

Régóta uralkodó tévképzetet próbál eloszlatni a World Heart Federation nevű, főként a különböző szív- és érrendszeri betegségek visszaszorításán munkálkodó NGO. Széles körben népszerű véleménynek számít, miszerint ha naponta csekély mennyiségű alkoholt viszünk be a szervezetünkbe - például egyetlen pohár bor formájában -, akkor nagyobb eséllyel kerülnek el bennünket a komolyabb szívbetegségek.

A már említett World Heart Federation nemrégiben egy érdekes tájékoztatót jelentett meg, melynek végkövetkeztetése, hogy ez a gyakorlatban mégsincs így, bármennyire is megnyugtatóan hangzik egyesek számára. A tájékoztató egyik szerzője, Monika Arora kifejtette: mérhetetlenül káros, hogy a pezsgőt rendszerint az élénk társasági élet egyik elmaradhatatlan kellékeként szokás emlegetni, ugyanis mindez eltereli a figyelmet arról, hogy a népszerű nedű valójában negatívan befolyásolhatja az egészségünket.

"Ezek az állítások legjobb esetben tévesek, legrosszabb esetben pedig az alkoholipar szándékos próbálkozásai a lakosság megtévesztésére termékük veszélyeivel kapcsolatban" - fogalmazott Arora.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2