10 egyszerű kérdésből kiderül, igazán boldog vagy-e

Ha igennel válaszolsz a kérdésekre, boldog vagy.

1. Gyakran döbbensz rá arra, hogy többet akarsz?

Hogy elégedett legyél az életeddel és boldogan tölthesd a mindennapjaid, meg kell tanulnod, hogy mindig magasabb célokért küzdj, ugyanakkor elfogadd azt, amid van. Akard a többet, de ne légy mohó.

2. Az "épp elég" is boldoggá tesz?

A jóért, jobbért való küzdelem igazán motiváló tud lenni, de ha valakinek csak a tökéletesség felel meg, akkor könnyen hibázhat. Olyan, hogy tökéletesség, nem létezik, és aki arra törekszik, hogy elérje, az sajnos boldogtalanná válik - hiszen állandóan csalódni fog, állandóan elégedetlen lesz.

3. Olyan keményen dolgoztál, amilyen keményen csak lehetett, hogy elérj oda, ahol most vagy?

A boldogság titka, hogy ha visszatekintesz az eddigi életedre, akkor nyugtázhatod, hogy amit eddig elértél, az a kemény munkádnak köszönhető. Ha ezt jelenleg nem tudod elmondani magadról, ne félj, még nincs késő – dolgozz keményen ma és holnap learathatod a babérokat.

4. Van olyan nagyobb célod, aminek eléréséért nagyon küzdesz?

Aközött, hogy valakinek van egy célja és aközött, hogy egyszerűen csak többre áhítozik, nagy különbség van. Ha kitűztél magad elé egy célt és jó úton haladsz afelé, hogy elérd, akkor minden apró eredménynek, minden megtett mérföldkőnek örülni fogsz. És ezáltal fejlődsz is.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: elitedaily.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!