Ezt mondja Böjte Csaba a szeretetről - 10 idézet, ami könnyeket csal a szemedbe

Böjte Csabát senkinek sem kell bemutatni: a ferences rendi szerzetes életcéljának tekinti, hogy segítsen a sanyarú sorsú, éhező gyerekeken. Nem feltétlenül pénzzel, játékkal, hanem érzelmekkel - főleg szeretettel. Ki nyilatkozhatna nála meggyőzőbben, őszintébben és meghatóbban a szeretetről? Nem sokan. Böjte Csaba legszebb gondolatait szedtük csokorba.

1.

"A magányos bérctetőn álló fát a vihar sokkal könnyebben kicsavarja, de ha az erdőben egymás mellett vannak, egymást védik, óvják, közösen a legnagyobb orkánnal is sokkal könnyebben fel tudják venni a harcot."

2.

"Egy férfi a kedves feleségének nem a szál rózsával vásárolja meg a szerelmét, de milyen szép, hogy ezzel a figyelmességgel kimutatja ragaszkodását."

3.

"Akkor vagy igazán szabad, ha azt, amit vállaltál, meg tudod tenni, és a kudarcok, sérelmek után sem a gyűlölet, a harag uralkodik a szívedben, hanem az újrakezdés lelkülete, a szeretet és a jóság."

4.

Böjte Csaba a boldogságról tart előadást

Te tudod, téged mi tesz igazán boldoggá? És azt tudod, hogyan érheted el? A Boldogság nyitott szemináriumon olyan ismert személyiségek mondják el, mit tehetsz a lelki jólétedért és hogyan fokozhatod a hatást, mint például Böjte Csaba és Szilágyi Áron.

Az esemény 2016. november 12-én lesz a Lurdy házban. Kattint most, mert a jegyek gyorsan fogynak!

"Ha az emberre valaki szeretettel néz, az olyan, mint a napfény, amely az alvó magot kihozza a földből. (...) Télen miért nem virágzik a cseresznyefa? Mert nem látja értelmét a kibontakozásnak, tudja, hogy a fagy elpusztítaná a szirmait, nem bízik a környezetében, érzi, hogy veszélyben van. Az emberi szívben is megbújik egy kis bimbó, de ha nincs, aki kedvesen rámosolyogjon, hozzá szóljon, akkor inkább bezárva marad."

5.

"A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá."

Tanulj te is Böjte Csabától és Szilágyi Árontól. Egy nyitott szeminárium, ahol te is a legnagyobbaktól tanulhatsz!

Fotó: bumm.sk

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!