Ilyen pénzes átverést még alig vetettek be Magyarországon, elég könnyű bedőlni neki

Drámaian megnőtt az ilyen típusú bűncselekmények száma hazánkban, és mindig új módszerek kerülnek előtérbe. Most Bitcoint használják a csalók, de a módszer néhány pontban ugyanaz, mint eddig.

A Bitcoin szárnyal, így csábító tud lenni mindenki számára

Mondanunk sem kell, hogy már az interneten sem vagyunk biztonságban a mai világban. Ez persze mindig is így volt, de a kiberbűnözők már igyekeznek kihasználni minden lehetőséget, szóval ha nem vagyunk óvatosak, akkor a nappali közepén is ki tudnak minket rabolni, miközben az okostelefonunkon böngészünk.

Magyarországon mostanában temérdeknyi hírrel találkozunk, hogy a csalók valamelyik bank alkalmazottjának adják ki magukat. Ha sikerül bedőlnünk a trükköknek, amiket alkalmaznak, akkor már kész is a baj. A tavalyi évben is egészen magas volt a szám, akiknek anyagi kára is keletkezett az internetes bűnözők átverései miatt.

Most egy új trükkre hívjuk fel a figyelmet a galériánkban! A kiberbűnözők az egyre népszerűbb Bitcoin csalást vetik be.

Magyarországon is ugrásszerűen nőttek a Bitcoinnal és más kriptovalutákkal kapcsolatos csalások. Benne volt a pakliban, hogy a csalók ezeket is be fogják vetni, mivel egyre népszerűbbek.
Kattints a további képekért!

Tények a digitális valutáról, amikkel nem árt tisztában lennünk.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Sztárok
A nyolcvanas-kilencvenes években nem készülhetett színvonalas vígjáték Meg Ryan nélkül: a színésznő annak idején egész Hollywoodot az ujja köré csavarta, a kétezres években mégis kikopott a...
Lifestyle
A Nyilas legyen óvatos, mert balesetveszélyes helyzetbe kerülhet. Napi horoszkóp!
Sztárok
Érte rajong most az egész világ, ami nem is csoda, hiszen nemcsak hihetetlenül tehetséges, de jóképű is.