Lifestyle

Baconnel diétázni? Igen! Így építsd be az étrendedbe a szalonnát, ha fogyni akarsz

Te sem szívesen mondanál le a diéta alatt az illatos és ropogós baconről? Talán nem is kell! Az alábbiakban megmutatjuk, hogy a fogyókúrával első hallásra nehezen összepárosítható szalonna hogyan illeszthető be egy egészséges étrendbe.

Kiegyensúlyozott étrend

Egyre több szuper- és turbódiétáról lehet olvasni, naponta nyilatkoznak hollywoodi sztárok, hogy milyen rendhagyó étkezési szokásokkal tartják formában magukat. Mivel szinte mindenki másra esküszik, nem nehéz elveszíteni a fonalat: tulajdonképpen miből és mennyit érdemes enni. A Tamási-Hús Kft. gondolt egy merészet, és utánajárt, hogy a fogyókúrával első hallásra nehezen összepárosítható bacon hogyan illeszthető be egy egészséges étrendbe. Először is kezdjük a számokkal! 100 gramm 12,5 gramm fehérjét és 39,2 gramm zsírt tartalmaz. És ami talán fogyókúra szempontjából a legfontosabb: egy dekányi szalonna 407 kalóriát rejt. Mielőtt rosszul lennénk a táplálék magas zsírtartalmától, eláruljuk, miért is fontos a szervezetünk számára a zsír. Nemcsak a sejtmembránok felépítésében és a hormonrendszer normális működésében játszik szerepet, az idegrendszerünk működéséhez is szükségünk van rá. Sőt, több olyan vitamin (A, D, E, K) is van, melyek zsírban oldódnak. A túlzott zsírbevitel azonban káros a szervezetünknek: nemcsak elhízást, hanem szív- és érrendszeri betegségekhez is vezethet. Mi a megoldás? Lapozz és mutatjuk!

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Leadfotó: 123rf.com, Fotó: Pinterest

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A 90-es évek a ragyogásról szólt, már ami a divatot illeti. A szépségiparban is abszolút dominált a "glossy" vonal, gondoljunk csak például a szájfényekre, vagy a fényes szemsminkekre.
Home&Design
Visszaszorulóban a csomagolóanyag, hódít az újrahasznosított tasak és a mobilappos világítás.