Tudtad, hogy az összes wifi-hálózat jelszava megtalálható a számítógépeden? Így férhetsz hozzá mindhez

Számítógépünkkel rendszerint sok wifi-hálózathoz kapcsolódunk, azonban nem tudunk minden egyes jelszót megjegyezni. Mutatunk pár apró, de nagyon hasznos trükköt, melyek segítségével gyorsan rálelhetünk a jelszavainkra.

Ki tud ennyi jelszót fejben tartani?

Sokszor gondban vagyunk, amikor megpróbáljuk visszaidézni, mi is a wifi-hálózatunkhoz tartozó jelszó. A kódokat legtöbbször papírdarabokra írjuk fel, de ha elhagyjuk a cetliket, hatalmas kulimászba kerülhetünk. Számosan vannak olyanok is, akik a számítógépen - például egy Word-dokumentumban - tárolják e kényes adatot, ám ha a fájl véletlenül elveszik a mappák rengetegében, akkor ők is kellemetlen helyzetbe csöppennek. Ha pedig egyszerre több wifi-hálózathoz is szoktunk csatlakozni, akkor már komoly intellektuális zsonglőrködést jelenthet a jelszavak észben tartása. Nehéz feladat, ha nem rendelkezünk fotografikus memóriával.

Szerencsére mindenre van megoldás: a HVG.hu azt írja a CNet cikke alapján, hogy a számítógép tökéletesen emlékszik a korábban használt jelszavakra, és ha felkeressük a megfelelő menüpontot, elő is hívhatjuk a szükséges karaktereket. Jó hír, hogy a trükk nemcsak azokon a gépeken működik, melyekre Windowst telepítettek, hanem az Apple készülékei esetében is beválik.

Fotó: 123rf

Lapozz a további részletekért!

Oldalak