Az álombeli csókok jelentése

Veled is előfordult már, hogy álmodban csókoloztál, de nem tudtad, hogy mit is akart ezzel üzenni neked a tudatalattid? Most megtudhatod, mit jelentenek ezek a különös álmok!

Boldogság és vágy
A álomfejtés tudománya szerint a csókolózás a harmónia, boldogság és elégedettség jelképe, hisz mindenképpen a szerelemhez, a testiséghez és a vágyhoz kapcsolhatjuk ezt a pozitív képet. A jóleső csók boldogságot, elégedettséged jelképez, míg az undorral járó negatív érzelmekre, hamis barátságra és szerelmi csalódásra figyelmeztet.

Szenvedély, bizalom és béke
A szerelem fiatalos energiáit, a szenvedélyt jelképező cselekedet egy idegen esetében azt mutatja meg, hogy érdemes az illető baráti társaságában szétnézned, hisz valószínűleg közös ismerőseitek között van a lehetséges partnered. A baráttal váltott csók nem párkapcsolatot, hanem bizalmat, intimitást és közelséget jelez, míg az ellenség esetében békülési vágyról, a harag eloszlásáról beszélhetünk. Az álmodban elutasított csók betegséget, rossz élményt jövendöl, míg a majdnem beteljesülő csók bizonytalan érzéseket, zavarodottságot jelez.

Vágyakozás a szerelemre
Ha mások csókjának vagy a szemtanúja, az jelezheti azt is, hogy túlságosan beleártod magadat mások magánéletébe, tapintatlan vagy, ám a kapcsolatok utáni vágyakozásod is így fejeződhet ki. A másnak adott kézcsók tiszteletet, elismerést mutat, a régi álmoskönyvek szerint azonban egy idősebb nő kezét szájjal érinteni gondot jelez.

Betegség, árulás és csalfaság
Gyermeket megcsókolni nehéz sikert jelent, míg az állatokkal való közeledés reménytelen és elemésztő vágyat mutat. A népi babonák szerint menyaszonyt csókolni betegséget, anyóst veszekedést, koldust kellemetlenséget, idegent pedig utazást jövendöl. A halott emberekkel való ölelkezés, puszilkodás súlyos betegség előjele lehet, míg ha egy rokonoddal kerülsz közelebbi viszonyba az egy környezetedben lapuló árulóra figyelmeztet. A barna hajú személyek csókja csalfaságot, a szőkéké diadalt jelez. Ha álmodban esőben csókolózol az egy régi szerelem újraéledését, egy halottnak hit kapcsolat újrakezdését mutatja.

Oldalak