Az 5 legsikeresebb "világvége" film

Az embert jogosan foglalkoztatják a világvégével kapcsolatos képzetek. A producereket is megihlette ez a téma, így számtalan film született e kérdés köré szőve. Nézzük meg melyik 5 film volt a legsikeresebb ebben a témakörben, és melyik kasszasiker melyik világvége variációt dolgozta fel!

Holnapután
Ez a 2004-ben bemutatott amerikai, katasztrófafilm hatalmas sikereket ért el a maga műfajában, mivel a globális felmelegedéssel foglalkozó filmek között megszerezte az előkelő első helyet. Annak ellenére, hogy kritikusok számtalan negatív bírálattal illették, az internet és a letöltések világában csak a dvd-eladásokból a film 110 millió dollárt profitált, ami mindent elárul a film sikeréről.


Világvége film, mert…

… bemutatja számunkra, hogy mi lesz a következménye annak, ha továbbra is felelőtlenül használjuk fel a természet forrásait. Egy nap az üvegházhatás kamatostul nyújtja be a számlát az embereknek, amikor is beáll a jégkorszak. A Föld meteorológiai rendszere felborul és egyik percről a másikra minden megváltozik. Az emberek tehetetlenek a hirtelen időjárás-változással kapcsolatban, csupán egy klímakutató száll szembe a természettel, aki fiát igyekszik a halálra fagyás elől megmenteni egy New York-i könyvtárból.

Legenda vagyok
A Will Smith főszereplésével bemutatott mozi egy sci-fi horrornak mondható „világvége” film, amely nem mellesleg egy 1954-es Richard Matheson könyvadaptáció. A film amellett, hogy végtelenül érdekes és izgalmas, rendkívül látványos is. Nem hiába, hiszen egy 5 millió dolláros jelenet is tarkítja a sci-fit, ami a legdrágább jelenetnek számított, amit valaha a városban felvettek. A sok kritika ellenére a film a legnagyobb decemberi nyitóhétvégét érte el.


Világvége film, mert…

...egy megállíthatatlan, gyógyíthatatlan kór („KV” vírus) szörnyű pusztítást végez az emberiségen, minek folytán mutáns lényekké változnak az emberek. A fertőzöttek nappal sötétségben meghúzódva várakoznak, de mikor lemegy a nap, felforgatják a várost a még meg nem fertőzött egyetlen lakosért, Neville-ért (Will Smith). A nagyváros, New York City egy kipusztult vadonná válik, különböző vadállatok mászkálnak a korábban sárga taxiktól forgalmas utakon.

A Terminátor
A Terminátor filmek a legismertebbek. Nincs olyan korosztály, ahol ne hallottak volna róluk, így hát nem is csoda, hogy az első rész után még újabb hárommal rukkoltak elő a producerek. A főszerepben Arnold Schwarzenegger játszik, akit ebben a szerepben ismert meg az egész világ.


Világvége film, mert…

… azt taglalja, hogy a nem is olyan távoli jövőben a mesterséges intelligenciával felruházott számítógépek fellázadnak és fegyvert fognak, hogy elpusztítsák az emberiséget és világuralomra törjenek.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!