Lifestyle

Elképesztő áttörés a gyógyíthatatlan betegség kezelésében - Ez lehet a megbetegedés oka

Egy friss kutatás egy korábbi vírusfertőzéshez kötné a bénulással járó autoimmun betegséget, a szklerózis multiplexet.

A teljes központi idegrendszert megtámadja

A sclerosis multiplex (vagy szklerózis multiplex) egy olyan gyulladásos autoimmun betegség, amely a központi idegrendszer, az agy és a gerincvelő megtámadásával számos testi funkciót károsíthat, hosszú távon pedig akár bénuláshoz is vezethet. A tudomány mai állása szerint nem gyógyítható.

A világszerte közel 3 millió embert érintő kór első tünetei általában fiatal felnőttkorban jelentkeznek, a betegség a mozgásra, a látásra és egyéb érzékszervekre, illetve az egyensúlyérzékre is hatással lehet.

A közelmúltban a sztárvilágban is többen felvállalták harcukat a gyógyíthatatlan betegséggel - Christina Applegate és Selma Blair is bevallottan szklerózis multiplexszel küzd.

A közelmúltban egy kutatás a betegség kialakulásának lehetséges okait vizsgálta - a szakértők meglepő eredményre jutottak.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: pinterest

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Jennifer Lopez meglepte a rajongóit a legutóbbi összeállításával.
Sztárok
Erzsébet állítólagos kedvenc fia nem fogja annyiban hagyni a döntést, állítólag kész arra is, hogy a rendőrségen tegyen panaszt ügyével kapcsolatban.
Fashion&Beauty
Vannak olyan retró trendek, amelyek visszatérésének nagyon örülünk, egyes termékeket azonban legszívesebben örökre elfelejtenénk. Azt, hogy a következő ruhadarab melyik kategóriába tartozik, mindenki...