Autóban ülsz, de nem te vezetsz? Van egy dolog, amit utasként soha nem lenne szabad csinálnod

Mivel nem mi fogjuk a kormányt, utasként sokszor nem érezzük kellőképpen át saját felelősségünket autózás során - az anyósülésen ülőknek van egy visszatérő szokásuk, amivel komolyan veszélyeztetik biztonságukat.

Nem babra megy a játék

A legtöbbeknek minden bizonnyal szükségtelen hangsúlyozni, hogy az autózás nem veszélytelen műfaj - a biztonságos vezetés komoly rutint, odafigyelést, illetve óvatosságot igényel.

Telefonnyomkodásnak, sminkelésnek, evés-ivásnak nincs helye vezetés közben, hiszen még a legrutinosabb sofőr sem tud maximálisan odafigyelni a vezetésre, ha közben egyéb tevékenységek is elvonják a figyelmét.

Az utóbbi időben különösen indokolttá vált a fokozott koncentráció, hiszen a híradásokból és a közösségi médiából szinte ömlenek ránk a szörnyűbbnél szörnyűbb kihágásokat bemutató tartalmak.

Sofőrként és utasként egyaránt felelősek vagyunk a biztonságért autózás során

Nem csak a volánnál ülőkre vonatkoznak azonban szigorú szabályok - a sofőr mellett helyet foglaló utasoknak ugyanúgy oda kell figyelniük a biztonságra. Sajnos az anyósülésen ülőknek van egy visszatérő szokása, amellyel akaratlanul is komolyan veszélyeztetik biztonságukat.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2