Lifestyle

Ez a hátborzongató idézet járt Oppenheimer fejében, miután rájött, szörnyet alkotott

Oppenheimer egy sovány, betegeskedő fiúcska volt, akiből nemcsak hatalmas zseni lett, hanem a rettegett tömegpusztító fegyvert előállító Manhattan terv vezetője is. A sors különös fintora, hogy utána az atombomba atyja a halála napjáig bánta, hogy segített megalkotni.

Martin Sherwin történész szerint Oppenheimer a Manhattan terv előtt sosem töltött be jelentős posztot, és a legtöbb barátja arra sem tartotta alkalmasnak, hogy egy hamburger standot üzemeltessen. Önpusztító, mentálisan instabil volt, mégis karizmatikus és nélkülözhetetlen vezetőnek bizonyult. Oppenheimer a nagy ellentmondások embere volt, ugyanakkor egy időben hősként tekintett rá egy egész nemzet, miközben ő inkább gazembernek látta magát.

Kattints a galériára!

Julius Robert Oppenheimer 1904. április 22-én született, és hihetetlen ésszel áldotta meg a sors. Már egész fiatalon elmerült a kémia, és a filozófia tudományában. 9 évesen már latinul és görögül is beszélt. Viszont betegségre hajlamos gyerek volt, emiatt anyja, Ella a festőművész az utcára is alig engedte ki. A gyerekkorát fényűző keretek között élhette New Yorkban, hiszen német bevándorló apja, Julius, jövedelmező textilimportáló vállalkozást vezetett.
Kattints a további képekért!

Nagy szerelemnek indult Einstein és Mileva Marić kapcsolata. Aztán a tudós, amikor befutott, megváltozott, letagadta felesége érdemeit, és magára hagyta egy másik nőért.

forrás: grunge.com, gettyimages/ Bettmann

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Bak elhúzódó panaszokat tapasztalhat, és nagy a veszélye a krónikus betegségek kialakulásának is. Íme, októberi előrejelzésünk!
Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!