10 jel, hogy eszméletlenül jó anyukád van

Azon szerencsések közé tartozom, akik nagyon szoros kapcsolatban vannak az édesanyjukkal. Bár már elköltöztem otthonról, sőt, másik városban élek, naponta többször is telefonálunk egymásnak, és amilyen gyakran csak tudok, hazamegyek hozzá. Nincs olyan, amit ne tudnék vele megbeszélni, és ő az, aki mindig őszinte velem. Neki ajánlom ezt a cikket (és persze az összes édesanyának) Anyák Napja alkalmából. 10 jel, hogy eszméletlenül jó anyukád van - akárcsak nekem!

1. Ő a legjobb barátnőd

Mindig ő az első, akinek beszámolsz, ha valami történt veled; legyen az bármilyen apróság, azonnal hívod, írsz neki. Emellett, mint két jó barátnő, rendszeresen csináltok közös programokat, elmentek vásárolni, kirándulni, néztek sorozatokat (a mi kedvencünk például egy török gyönyörűség, a Kuzey, Güney - Tűz és víz) vagy képesek vagytok órákig beszélgetni egy pohár bor vagy egy bögre tea mellett.

2. De azért érezteti veled, hogy a szerepe ennél jóval több

Igen, ő a legjobb barátnőd, de azért érezteti veled, hogy nem csak az „ivócimborád”, hanem valaki, aki helyre tesz, ha kell. Ettől igazán szuper.

3. Mindig meghallgat

Ha valamit meg akarsz beszélni vele, tanácsot akarsz kérni, vagy csak el akarod sírni a bánatodat, mert összetörték a szíved, ő ott van és meghallgat anélkül, hogy elítélne.

4. Ő a legnagyobb szurkolód

Az eszméletlenül jó anyukák egyik remek tulajdonsága, hogy ők a gyerekeik legnagyobb szurkolói, és mindig bátorítják őket, bármibe is vágjanak bele. Akkor is kéznél vannak, ha egy kicsit elbizonytalanodsz: ilyenkor mindig emlékeztetnek rá, milyen tehetséges vagy.

5. Mindig a család az első számára

Mindegy, milyen utánozhatatlan karriert futott be, mindegy, mennyi barátja van, számára mindig a család az első. Míg gyerek voltál, minden iskolai ünnepségen ott volt, érted ment, ha kellett, máig süt-főz rád (az én anyukám például, amikor kéthetente hazamegyek Debrecenbe, mázsás pakkokkal enged csak vissza Budapestre), és soha nem felejti el a szülinapodat – mert a gyereke/gyerekei mindennél fontosabbak.

Fotó: luciagillphotography.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!