Lifestyle

Apokaliptikus állapotok Amerikában: tomboló téli vihar és farkasordító hideg sújtott le az országban – elképesztő fotók az ítéletidőről

Már legalább 28 ember vesztette életét a tomboló téli viharban, ami az Egyesült Államokban csapott le, emellett közel 300 ezer otthon és vállalkozás maradt áram nélkül.

Hókáosz uralkodik a tengerentúlon

Az Elliott névre keresztelt téli viharzóna középpontja december 24-én az Egyesült Államok északkeleti államai fölött volt, de hatása az ország területének jó részén érzékelhető. Az északnyugati partvidéken jeges és ónos esőre, a keleti partvidéken áradásokra, az ország középső részén pedig az életet is veszélyeztető hidegre hívták fel a lakosság figyelmét a hatóságok és a meteorológiai szolgálat. Az érvényben lévő figyelmeztetés szerint a jeges széllel párosuló hideg életveszélyes utazási körülményeket teremt annak, aki autójában reked. A meteorológusok úgynevezett bombaciklonról beszélnek, amelynek a lényege, hogy a légnyomás hirtelen változása miatt a hőmérséklet viharos körülmények mellett nagyon gyorsan zuhan. Észak-Amerika jó részén 20-30 fokkal van hidegebb, jellemzően mínusz 20 fok alatti hőmérsékletet mérnek a legtöbb helyen, de a hideg még a Mexikói-öbölig is elért, Kanadában pedig mínusz 53 Celsius-fokot is mértek. Íme, az apokaliptikus állapotokat idéző téli vihar képeken:

Járművek a hóval borított 44-es autópályán St. Louisban.
Kattints a további képekért!

Talán van, aki emlékszik rá, 34 évvel ezelőtt emlékezetes, "igazi telünk" volt. Aki átélte, sosem felejti el a mesébe illő havazást.

Leadfotó: MTI/AP/Charlie Neibergall
Forrás: MTI

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.