Ahol sokat kapsz a pénzedért, de éhes maradhatsz

Ti tudtátok, hogy hány féle kultúra konyháját próbálhatjátok ki szinte egy helyen? Ha nem, akkor mi most megmutatjuk! Fogtuk a Femcafe-útlevelünket, és elindultunk, hogy kipróbáljuk az észak-amerikai zsidó negyed konyháját, átutaztunk Argentínába steaket enni, leveseztünk Japánban, Európából pedig Spanyolországot választottuk – mindezt Budapesten egyenként 5 ezer forintból.

Hódít a zsidó konyha! Te se hagyd ki!

Ha az amerikai konyhára gondolunk, akkor rögtön a hamburger és a junk-food jut eszünkbe. Éppen ezért gasztrokalandunk első állomásának a Budapest belvárosában található Dafke Deli tradicionális amerikai-zsidó szendvicsbárt választottuk. A hely érdekessége, hogy közvetlenül mellette van még egy zsidó ételbár – ami nem is baj, hiszen a Dafke amellett, hogy nagyon kellemes, rendkívül picike hely, így legalább le lehet táborozni a szomszédba, és kivárni, amíg megüresedik a teraszon egy asztal.

Életem legviccesebb kiszolgálása

Soha nem nevettem még ennyit egy pincéren! Budweiser sört kértem, Heinekent kaptam. Lazacos bagel helyett majdnem kacsásat készítettek. Evőeszközt – noha kértünk – nem kaptunk. A tejfölt és a fűszereket délután kettő órakor hozták a közeli abc-ből, a szendvicsünk pedig a sarki pékség baguettjéből készült. A muffinunkat elfelejtették kihozni, de ami a legviccesebb, hogy ebéd után a számlát magamnak kellett kiállítanom, majd fizetés nélkül elengedtek volna. Kicsit negatívan hangzik ez így összegezve, viszont tényleg baromi szórakoztató volt!

Megadtuk a lazac norvég állampolgárságát

Miután az esetlen pincérrel kissé megküzdöttünk, az ételre nem volt panaszunk. Elsőként egy zsidó-tojásos és egy lazactatáros bagelt kóstoltunk meg újhagymás krémsajttal. Noha engem a hideg is kiráz mindenféle hagymától, ebben az összeállításban kifejezetten kellemesnek találtam. S noha a gyomrom semmiféle halételt nem bír, a füstölt norvég lazac gond nélkül lecsúszott – bár nem vennék rá mérget, hogy a lazacunk vallóban norvég állampolgár volt valaha, minden esetre finom volt.

Fotók: Femcafe/Zsingor Tünde

Oldalak

Lifestyle
Hidratálni nem csak kánikula idején fontos. Egy gyors teszttel te is kiderítheted, hogy áll a szervezeted vízkészlete.
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).