Lifestyle

Adolf Hitler olyan betegségben szenvedhetett, melynek tünetei mai is tömegek életét keseríti meg: kínos pillanatokat élt át a rettegett zsarnok

Adolf Hitlernek meglepő betegsége volt, ami miatt krónikus puffadásban szenvedett. A kontrollálhatatlan szélgörcsök mellett Hitler fejfájástól, gyomorgörcsöktől, székrekedéstől, hasmenéstől és más egészségügyi problémáktól is szenvedett. Dr. Ernst Gunther Schenck szerint Hitlernek három súlyos betegsége volt. E betegségek között volt a vastagbélgyulladás, amely valószínűleg az irritábilis bél szindrómát jelentette, és székrekedést és hasmenést foglalt magában.

Több kezelésen is átesett

Hitler privát orvosa, Theodor Morell gyakran írt fel a Führernek meglehetősen érdekes kezeléseket, hogy segítsen neki a fájdalom, a gázok és más, a betegségei által okozott problémák kezelésében. A kezelések közé tartozott többek között egy fiatal bika prosztatájának és sertésmájnak az injekciózása. Morell Hitler puffadását és gyomorproblémáit olyan kapszulákkal kezelte, amelyek egy hidrolizált E. coli törzset és gázcsillapító tablettákat tartalmaztak. Ezek az alternatív kezelések rövid távon működőképesnek tűntek, de a Live Science szerint a gázellenes tablettákban lévő sztrichnin máj- és gyomorkárosodáshoz vezetett. Ráadásul Morell kezelései, amelyekben kokain is szerepelt, Hitlernél drogfüggőséget okoztak.

Több ma ismert betegségnek is megfelelnek a tünetei

Hitler irritábilis bél szindrómában és vastagbélgyulladásban szenvedhetett. Az orvosi közösségben az irritábilis bél szindróma (IBS) egy olyan kifejezés, amelyet egy sor emésztési tünet leírására használnak. A Healthline szerint, bár az IBS-t gyakran egyetlen állapotként tárgyalják, az emésztési problémák széles skáláját jelenti. A betegeket gyakran diagnosztizálják IBS-szel, amíg a tünetek konkrét okát meg nem találják.

Hitler esetében úgy tűnik, hogy az IBS diagnózisát talán jobban le lehetett volna írni egy vastagbélgyulladás néven ismert állapotként. A vastagbélgyulladás, más néven colitis ulcerosa, egy gyulladásos bélbetegség, amely duzzanatot és sebeket okozhat a vastagbél nyálkahártyáján. A Mayo Clinic szerint néhány tünete a hasi fájdalom, a görcsök, a hasmenés, a fáradtság, a láz és más tünetek. Ezek a tünetek egyeznek Dr. Schenck Hitlerről szóló írásaival, és megmagyaráznák Hitler kontrollálhatatlan puffadását.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Bak olyan információkhoz jut, amiket pénzre válthat. Napi horoszkóp!
Sztárok
Annak idején, amikor a pár szerelme még csak kibontakozóban volt egyetemi éveik alatt, bizony más nők is szemet vetettek a trónörökösre, és megpróbálták elcsábítani Vilmost - nos, Katalin ezt már...