A téli lábápolás alapvető szabályai

A megfelelő lábápolás télen is ugyanolyan fontos, mint nyáron. Ezért összeszedtünk néhány hasznos tippet, hogy hogyan őrizheted meg a lábaid szépségét télen is.

A hideg időben talán még fontosabb, hogy a lábainkat megfelelően ápoljuk, hiszen a nap nagy részében csizmát viselünk, ami miatt nem tud megfelelően szellőzni a láb. De egyébként sem érdemes elhanyagolnunk ilyenkor sem, hiszen ha egész télen ápoljuk, akkor a meleg idő beköszöntével sem kell kapkodva pedikűröshöz rohanni, hogy szépek legyenek a lábaink.

Hidratált láb
Télen is érdemes erre nagy figyelmet fordítanunk, hiszen a cipő viselése miatt könnyen megkeményedhet a bőr a talpunkon és a sarkunkon is. Ezért érdemes megfelelő hidratáló krémmel bekenni a száraz területeket, illetve hétvégén akár egy lábfürdőt is készíthetsz magadnak. Ehhez csupán néhány illóolajat kell beszerezned, és ha néhány nagyobb követ is teszel a lavór aljába, akkor máris igazi spa hangulatot teremthetsz az otthonodban.

Figyelj oda a cipőre
A megfelelő cipő kiválasztása télen is különösen fontos. Főleg arra érdemes ügyelni, hogy megfelelő méretet válassz, ugyanis a túl szoros vagy túl tág cipő sem tesz jót a lábunknak. Ha nagyon szoros a csizma, akkor könnyen kidörzsölheti a lábujjakat a cipő, és ráadásul az egész napos viselés során lábfájdalmakat is okozhat. A tág cipő miatt pedig szintén bőrkeményedések alakulhatnak ki a talpon a láb állandó csúszkálása miatt.

Pamut anyag viselése
Ilyenkor különösen fontos, hogy a zoknik anyagára odafigyelj és lehetőleg pamut anyagokat válassz. Hiszen a zárt cipőben óhatatlanul megizzad a láb, de a műszálas anyagok nem szívják fel a nedvességet, így egész nap vizes marad a láb, ami könnyen gombásodáshoz vezethet.

Pedikűr
Télen is érdemes ellátogatni a pedikűröshöz, hogy a kialakult bőrkeményedéseket eltávolítsa, ugyanis azok hosszú távon akár komoly fájdalmakat is okozhatnak. Megfelelő pedikűrös eszközökkel akár otthon saját magunknak is eltávolíthatjuk a megkeményedett részeket, ám azután megfelelő hidratáló krémet se felejtsünk el használni, hogy minél tovább puhák maradjanak a talpaink.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!