A lovak gyógyító hatásai

A lovak már évezredek óta szoros kapcsolatban állnak az emberekkel, méltán, hiszen nemcsak erős, teherbíró állatok, de meglehetősen intelligensek is. Talán ez az, amiért igazán közel tudtak kerülni az emberekhez.

Eleinte a lovak, mint minden más élőlény, az ember számára mindössze táplálékforrást jelentettek, melynek köszönhetően a jégkorszak idején a faj majdhogynem kihalt. Szinte a csodával határos módon menekültek meg a lovak, de ahogy az ember ráismert eme állat különleges tulajdonságaira, elkezdték tenyészteni, így a történelem során nélkülözhetetlenné vált, mind az utazás, mind a harcászat terén. Sokat köszönhet a világ eme pompás állatfajnak, hiszen nagyban hozzájárultak az emberi társadalmak gyors fejlődéséhez.

Világszerte nagy tisztelet övezte a lovakat, őseink körében szokás volt a lovakkal együtt temetkezni, ezzel is kifejezve azt, hogy mennyire nélkülözhetetlen volt számukra az állat. Napjainkban inkább a szórakoztatás terén jutottak jelentős szerephez, mint például a lóversenyek, különböző történelmi lovasjátékok, sőt mi több, színházi előadások nélkülözhetetlen szereplőivé váltak.

Emellett különböző terápiás célokra is alkalmazzák, mert megbízható és roppant értelmes állatok. Különböző felmérések szerint a lovak közelsége jelentősen hozzájárul a beteg gyermekek és felnőttek felépüléséhez. A lovas terápiák jelentős hatással bírnak mind fizikális, mentális és szociális területekre is. A terápia során maga az állat is aktív cselekvőtárs, ami arra ösztökéli a kezeltet, hogy együttműködjön a lóval, és ezáltal gyakran szoros kapcsolat alakul ki a két fél között.

Aki eddig nem kedvelte annyira a lovakat, látogasson el egy olyan helyre ahol közvetlen kapcsolatot teremthet velük, és meg fogja érezni, hogy milyen nagyszerű teremtmények, és hogy mennyi pozitív energiát közvetítenek az ember felé.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!