A Champlain-tó szörnye

Talán mindenki ismeri a Loch Ness-i szörny legendáját, ám azt már kevesebben tudják, hogy sok más tó is rendelkezik különös teremtményekkel.

A tó szörnye
A Vermont és New York állam határán fekvő Champlain-tó a francia Samuel de Champlainről kapta a nevét, aki 1608 és 1612 között fedezte fel a tó környékét. A férfi feljegyzései között számos olyan bejegyzést találhatunk, mely egy különös teremtményről tesznek említést. A környéken élő indiánok hittek abban, hogy a tóban egy ősi halfajta, a chaousarou él.

Leleplező fénykép
1977. július 5-én egy Sandra Mansi nevű turista elképesztő fényképet készített, amin egy ismeretlen állat hatalmas feje és teste látszik. A fénykép kutatások sorozatát indította el, aminek köszönhetően 2 évre rá egy 3,5 méter hosszú mozgó valamit észleltek hangradarral. A tudósok szerint a misztikus lény egy nagyra nőtt hal, vízihüllő vagy egy kígyószerű őscet lehet.

Háromfejű szörny
Persze máshol is felbukkantak különös vízi szörnyek. Az olaszországi Nambino-tóban 1673-ban állítólag egy a tó környékén legelésző kecskékkel táplálkozó szörnyet lőtt le az egyik helyi vadász. A bolíviai Beni folyó 12 méter hosszú, háromfejű, pikkelyes szörnyét 1883 júliusában pusztították el a tekintélyes Scientific American című folyóirat cikke szerint. Brazíliában a hatalmas anakondák felbukkanása hív életre egy-egy ősi történet, hisz a helyiek csak sucuriju gigante (óriási kígyó) néven emlegetik ezeket a lényeket.

Csak egy tokhal
1989-ben az USA északnyugati részén azonban megoldódott az egyik víziszörny rejtélye. Szemtanúk tömkelege állította, hogy a Seattle-tóban egy kacsákkal táplálkozó lény él. A tavi szörny valóságossága akkor igazolódott, amikor a tó vízén lebegett egy 80 éves, 3,4 méter hosszú és 408 kiló súlyú tokhal teteme.

Fotók: ryptozoonews.com, carolynbates.com

Oldalak