94 éves lenne II. János Pál pápa - Íme, 2 csodatétele

Május 18-án lenne II. János Pál pápa 94 esztendős, akit néhány hete avattak szentté. Cikkünkből most megtudtatod, mely csodatétek köthetők az egykori egyházfő nevéhez.

Marie Simon-Pierre nővér

II. János Pál első csodája Marie Simon-Pierre nővérhez kötődik, aki - hasonlóan a pápához - gyógyíthatatlan Parkinson-kórban szenvedett. Betegségét 2001-ben diagnosztizálták és állapota egyre súlyosbodott, gyakorlatilag már írni sem volt képes, nem tudott járni és a fél baloldala lebénult.

A pápa halála nagyon megrázta, de tovább imádkozott hozzá, majd 2005 nyarán az egyik esti imáját követően egy hangot hallott, amely arra buzdította, hogy fogjon meg egy tollat és írjon. Csodák csodájára írása ismét olvashatóvá vált. Másnap reggel felébredt és úgy érezte, teljesen megváltozott, és sokkal jobban érzi magát. Betegsége hamarosan teljesen elmúlt.

Az orvosok igyekeznek ezt a csodát megcáfolni, hiszen a Parkinson-kór gyógyíthatatlan. Kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a nővér valóban ebben a betegségben szenvedett-e, mindenesetre az egyház megvizsgálta az ügyet és hivatalosan is elismerte a csodát.

Fotó: tempi.it

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!