Lifestyle

Így teltek a hétköznapok az 1920-as években - Nem csak fülledt éjszakákról szóltak a szesztilalom évei

Az 1920-as évek Amerikája a mai napig fogalomnak számít - ilyenek voltak a hétköznapok a szesztilalom idején.

Alkoholmámor a szesztilalom idején

Az első világháborút követő évtizedről sokunknak a Nagy Gatsby stílusú partik, a fülledt éjszakák, a tolldíszek, gyöngyök és bubifrizurák jutnak eszébe. Tény, hogy az önfeledt mulatozás nagyban meghatározta az 1920-as évek Amerikáját, de sok más is van, ami miatt ezt az időszakot a jólét évtizedének is nevezzük - persze csak az 1929-es nagy gazdasági világválság kitöréséig.

1920. január 17-e sötét nap volt az amerikai alkoholfogyasztók számára - ezen a napon lépett érvénybe az alkotmány 18. módosítása, amely az ország teljes területén betiltotta az alkoholos italok fogyasztását, előállítását és terjesztését.

A szesztilalom ellenére az alkoholmámor iránt vágyakozóknak egyáltalán nem volt nehéz dolguk, ha némi tudatmódosítóhoz szerettek volna jutni. A többnyire feketén működő lokálokban szó szerint dőlt a szesz, az emberek talán soha olyan jól nem szórakoztak, mint ezekben ez években.

A mindennapok azonban nem kizárólag a féktelen bulizásról szóltak - a nappalok is sok újonságot tartogattak az átlag amerikai lakos számára.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: pinterest

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!
Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...
Fashion&Beauty
A tavaszi szezon nemcsak a ruhák és kiegészítők terén hoz új trendeket, hanem a smink világában is, most pedig összegyűjtöttük az új szezon legnagyobb trendjeit!