10 fesztivál, amikről nem biztos, hogy tudsz és még előtted állnak

Bár már túl vagyunk a nyár első felén, a hátralevő néhány hét bőven tartogat még izgalmas zenei, illetve összművészeti fesztiválokat. Összegyűjtöttük a 10 legígéretesebbet.

Művészetek völgye (július 23. – augusztus 1.)

Bár a csak „Kapolcsként” emlegetett ikonikus összművészeti fesztivál 30. kiadása már néhány napja kezdetét vette, a java még hátravan. A héten érdemes lesz ellátogatni a Balaton-felvidékre, hiszen számos izgalmas zenei, irodalmi, színházi és képzőművészeti programon vehetünk részt. Július 30-án pénteken hosszú idő után végre bulizhatunk egy hatalmasat a Quimbyvel, de Rúzsa Magdi és a Budapest Bár koncertje is ígéretes bulinak tűnik. Az irodalom kedvelői részt vehetnek a Pilinszky János és Mészöly Miklós centenáriuma alkalmából megrendezett programokon, a színház rajongói pedig többek között a Momentán Társulat és az Újszínház produkciói közül válogathatnak.

Paloznaki Jazzpiknik (július 29-31.)

Ezen a hétvégén Kapolcsról hazafele jövet érdemes útba ejteni Paloznakot, hiszen a 9. születésnapját ünneplő fesztiválon a legjobb hazai és nemzetközi jazz, funk és soul előadók bulijai között válogathatunk. A négynapos balatoni fesztiválon Mario Biondi, Candy Dulfer és a Kraak&Smaak mellett Saya Noé, a Swing á la Django, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann és az Amoeba Band is képviselteti magát. A szervezőknek nincs könnyű dolgok, hiszen több utolsó pillanatos lemondással kellett szembesülniük – néhány nappal a koncert előtt többek között a sokak által várt Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience formáció is – betegség miatt – lemondta a fellépést. Utóbbi helyett a világklasszis Gipsy Kings ugrik be – szintén sokak örömére.

Ezen a hétvégén megéri ellátogatni a Balaton környékére - itt lesznek a legjobb fesztiválok

Ördögkatlan Fesztivál (augusztus 3-7.)

A már szintén klasszikusnak nevezhető Ördögkatlan Fesztivál idén is több helyszínen várja az odalátogatókat. A Baranya megye ikonikus kulturális eseményeként számon tartott művészeti fesztivál az elnevezés ellenére nem egy rockzenei programsorozat – a 2008-ban Cseh Tamás által megnyitott Ördögkatlan célja, hogy egy minőségi és sokszínű kulturális eseményt hozzon létre, ezzel is emelve a régió turisztikai vonzerejét. A rendezvényen fellép többek között Szabó Balázs Bandája, Tompos Kátya és a Besh O Drom, de Varró Dániellel, Bereményi Gézával, Járai Márkkal és Bödőcs Tiborral is összefuthatunk a helyszínek valamelyikén.

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

Oldalak