Végtelen medencék - nyolc lélegzetelállító infinity pool

Az úgynevezett "infinity pool" (vagyis végtelen medence) olyan élmény, amelyet az életben legalább egyszer mindenkinek meg kellene tapasztalnia. A nem mindennapi életérzést általában egy szép lakás/ház és egy lélegzetelállító panoráma egészíti ki. Az biztos, hogy egy ilyen helyen új szintre kerül a kikapcsolódás fogalma.

Lenyűgöző infinity poolok

Mi is a végtelen medence? Ahhoz, hogy egy medence végtelennek minősüljön, a vízfelszínnek egy szinten kell lennie a medencét körülvevő peremmel legalább az egyik oldalon, azt az illúziót keltve, hogy összeolvad az óceán vagy az ég kékjével. Egy ilyen infinity pool átlagos ára 79 ezer dollár körül mozog (23 millió forint), tehát nem a legolcsóbb befektetés, de az ember jellemzően nem is otthon élvezi ezeknek a létesítményeknek az előnyeit, hanem egy-egy nyaralás során.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a különleges medencék biztonságosak-e, de a válasz természetesen az, hogy igen. Az "eltűnő" perem valójában nem megy sehova, amint eléred a medence szélét, falba ütközöl.

Az alábbi galériában mutatunk néhány gyönyörű végtelen medencét a nagyvilágból - fogalmazhatnánk úgy is, hogy összeszedtük a nyolc legszebb Airbnb ingatlant infinity poollal. Ezekre a helyekre érdemes ellátogatni, az biztos.

1. Jungle Villa, Costa Rica
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak