4+1 szuper tipp, hogy mit kezdj az üres üvegeiddel!

Ha a konyha kipucolása közben felbukkan néhány használaton kívüli üveg, ne dobd őket egyből a kukába! (Ha csak nem szelektíven gyűjtöd, mert akkor megbocsájtunk.) Gyönyörű dekorációt vagy akár praktikus kiegészítőket is készíthetsz belőlük az otthonodba, íme néhány bájos ötlet, amiket percek alatt összedobhatsz!

1. Az emlékek őre

Egy szép csatos- vagy boros üveg remek helyül szolgálhat a nyaralásról elhozott kagylóknak és homoknak, sőt akár kész kis gyűjteményt is létrehozhatsz. Az ilyen üvegek akkor is jól jöhetnek, ha éppen kifogytál a képkeretekből vagy csak egyszerűen feldobnád a nappalit, hiszen szuper fotótartót is készíthetsz belőlük. Persze a címkézésről se feledkezz meg!

2. Üvegből vázát

A hosszú nyakú üveg szintén minden lakásban tömegcikk, amit gyűjtünk, gyűjtünk, majd a tavaszi nagytakarításnál a kukába dobjuk őket. Pedig milyen kár értük, hiszen nagyszerű vázát, szuper dekorációt lehet készíteni belőlük. Ha csipkével vonod be őket, romantikus hatást érhetsz el, de üvegfestékkel is díszítheted, esetleg decoupage, azaz szalvétaragasztós technikával teheted még egyedibbé a dizájnt. Ha nincs hangulatod a kreatívkodáshoz, az sem baj, hiszen önmagukban is megállják a helyüket.

3. Vázából világítást

Ha éppen vázákból van túl sok az otthonodban, akkor rendeltetésüket megváltoztatva nagyszerű asztali világítást is készíthetsz a megunt darabokból! Köveket az utcáról is lehet szedni, így nem kell díszkövet venned, ha nem akarsz rá sokat költeni. Csak válassz egy szimpatikus virágot, és vegyél hozzá néhány úszó gyertyát. A váza aljára szórd le a kövek felét, majd állítsd a virágot a közepére és a maradék kővel rögzítsd a szárát a helyére. Ezután töltsd fel vízzel és a gyertyát helyezd a vízre. Tádámm!

4. Praktikus tároló

Ha nem tudod már hova tenni a kis csecsebecséidet, fürdőszobai kiegészítőidet, akkor a befőttesüveg jelentheti a megoldást. Látványos dekorációt készíthetsz belőle a konyhába is, ha a fűszernövényeidet befőttesüvegbe ülteted, de akár a falra is felszerelheted, így nem csak tetszetős, de helytakarékos kiegészítőt kapsz.

+1 Ha csak a helyet foglalja (x)

Ha nem érzel magadban elég kreativitást, akkor is újra tudod hasznosítani feleslegessé vált üvegeidet, méghozzá úgy, hogy vagy visszaváltod vagy szelektíven gyűjtöd őket. Jó hír, hogy mindkettőre a legtöbb nagy élelmiszer áruházban van lehetőséged. A legközelebbi vásárlás előtt töltsd meg a bevásárlótáskádat a háztartásodban kallódó üvegekkel és legyél egy úttal környezettudatos. Tudtad, hogy az üveg az egyetlen olyan anyag, amit számtalanszor újra lehet hasznosítani minőségromlás nélkül? Ha a már meglévő, hulladékká vált termékek visszakerülnek a gyártás körforgásában, az új üveg előállításához jelentősen kevesebb energia szükséges, így csökkenthető a kibocsátott CO2 mennyisége is.

Kösd össze a vásárlást a szelektív gyűjtéssel és vidd magaddal az üres üvegeket! - ÁRUHÁZI ÜVEGGYŰJTÉS

Fotók: popsugar.com, pinterest.com; Leadfotó: redeemyourground.com

Oldalak

Lifestyle
Immáron 10. alkalommal ítélték oda a Televíziós Újságírók Díját a legjobb tévés produkcióknak, műsorvezetőknek és televíziós színészeknek. A rangos kitüntetést ezúttal is a hazai sztárvilág...
Fashion&Beauty
Hamarosan felvehetjük a rövidnadrágokat, de ha érdekel, hogy melyik fazon lesz a divat idén, akkor nézd meg a cikkvégi galériánkat!
Home&Design
Két mexikói testvér nagyot álmodott és az egy szem szobanövényükből mára milliárdos értékű vállalkozást kreáltak.