Tippek a kerti mozizáshoz

A nagy nyári melegre való tekintettel mindig a szabadtéri programokon töröm a fejem. A legújabb őrület a kerti mozi ötlete, amit könnyedén megvalósíthatsz te is otthon. Csak pár hozzávaló kell és igazi felejthetetlen nyári emlék válhat belőle.

Tiszta ég, egy film és barátok

Még egészen kicsi koromban a bátyám elvitt autós moziba, ami számomra hatalmas élmény volt. A filmre sajnos nem emlékszem, de a hangulatot sosem fogom elfelejteni. Azóta is azon töröm a fejem, hogy otthon hogyan tudom megvalósítani a szabadtéri filmnézést. Kinéztem a falfelületet, kiválasztottam a filmet, már csak a megfelelően meleg estére várunk és arra, hogy a társaságból mindenki ráérjen. Összegyűjtöttem néhány tippet, hogyan varázsolhatod a kerted mozivá.

Mi kell a szabadtéri mozihoz?

Az első és egyben legfontosabb hozzávaló természetesen a kert, ahova tervezed a mozit. Válassz olyan helyet, ahol nincs közvilágítás, mivel az erős lámpafény tönkreteheti a bulit. Ha nincs kerted, akkor se keseredj el, légy kreatív, mert a garázs vagy egy pici terasz is ideális helyszín lehet.

Technikai alapok

Szükség van továbbá egy projektorra, egy számítógépre és néhány hangfalra. Válassz egy jó kis filmet, attól függ milyen a társaság hangulata, de egy vígjátékkal nem tudsz tévedni. Az sem baj, ha már páran látták, úgyis nagy nevetésekbe és beszélgetésbe torkollik az egész. Nem foghatsz mellé a következő filmekkel: Másnaposok, 10 dolog, amit utálok benned vagy a Könnyű nőcske.

Egy vászon

Ha olyan szerencsés vagy, hogy világos a ház fala, akkor oda is lehet vetíteni, ám ha ez nem megoldható, akkor egy vászon vagy egy lepedő is ugyanolyan jó. Feszítsd ki két fa közé vagy lógasd egy kötélre, az sem nem baj, ha nem tökéletes, pont attól lesz egyedi a hangulat.

Fotók: sheknows.com, 100layercake.com

Oldalak