Húsvéti, tavaszi design az otthonodban - ünnepi dekor ötletek, kiegészítők

Termékajánlónk keretében mutatunk neked pár dekorációs ötletet, ha "húsvétba" borítanád a lakást.

Ünnepi design a lakásban

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi nagyon szeretjük csinosítgatni a lakást, főként, ha valamilyen szezonális újdonságokkal, vagy ünnepi dekorációval dobhatjuk fel. A tavasz és a húsvét tökéletes alkalom, hogy egy kicsit újragondold a jelenlegi designt, ehhez szeretnénk némi inspirációt adni a következőkben.

A tavaszi dekoráció az egész lakásra vonatkozik, bár legtöbben csupán a leglátványosabb teret igyekeznek feldobni - ami a nappali. Ha viszont már beleveted magad a design átalakításába, miért ne tennéd meg minden helyiségben? A hálószoba és a kert például ugyanúgy elbírja a ráncfelvarrást, húsvétkor pedig szinte kötelező vidám kiegészítőkkel várni a nyulat.

Dekorációs elemek, kiegészítők

A nappaliban az egyik legegyszerűbb dekorelem a díszpárna. Szezonálisan változtathatod a huzatot, tavasszal lehet például könnyed pasztell, virágos vagy romantikus designja. Húsvétra tökéletes választás mondjuk a képen látható hímzett darab.

Karácsonykor nagy divat - és persze hagyomány - mindenkinél az adventi koszorú, de húsvétkor ugyanúgy tehetsz az ajtóra vagy az asztalra egy virágos, színes, vidám darabot. Ha nem szeretnéd magadnak elkészíteni, akkor válogathatsz az üzletek kínálatából, ma már számos fajtát találni, ami nagyon szép.

Olyan dekorációs kiegészítőt is választhatsz, amely konkrétan a tavaszt tükrözi a lakásban, nem csupán a húsvétot. Remek opció lehet egy ehhez hasonló fali kép, amely pozitív hangulatot kelt, letisztult, szép és minimalista.

Ha már húsvét és dekoráció, a nyúl, mint kiegészítő nem maradhat ki, valamilyen formában illik becsempészni a designba. Választhatsz egy minimalista (arany, ezüst) verziót, ha nagyon nem kenyered a hagyományos fajta, de nem is muszáj feltétlenül a lakásban elhelyezned - a kertben, teraszon is pont olyan aranyos és tökéletes lesz.

A design nem csak a lakáskiegészítőkre vonatkozik. Ha szeretnéd lenyűgözni a családot és a vendégeket húsvétkor, beszerezhetsz egy ilyen szervírozó tálat. Egyik emeleten lehet a sonka, a másikon a kalács, és így tovább külön a tojás, torma, ami belefér az ünnepi asztal repertoárjába.

"A zárt terrárium ötlete már évszázadok óta létezik. A növények nem igényelnek gondozást, ellenben gyönyörű látványt nyújtanak: állandó zöld színükkel teremtenek fantasztikus hangulatot otthonunkba" - Enkertem.hu. Egy ilyen asztaldísz tavaszi, húsvéti egyben.

Amennyiben valami igazán különlegesre, húsvétira és tavaszira vágynál, ez a függő kávéskészlet neked való lehet. Praktikus és mutatós is egyben, így dekorációként és csészeként is használhatod.

Semmi nem hoz jobban tavasz-hangulatot a lakásba, mint egy virágos illatgyertya. Érdemes olyat választani, amely nagyobb kiszerelés és intenzívebb illata van, hogy sokáig élvezhesd a kellemes atmoszférát.

Fotók, leadfotó: IKEA, Bonami, Praktiker, Tchibo, Illatgyertya.hu, FAVI, Enkertem.hu, Mivali.hu

Oldalak