Társasházban laksz? Ha jót akarsz, ezeket az eszközöket sötétedés után már ne használd

Számtalan panel- és társasház lakónak okoz problémát, hogy az adott közösség házirendjét szem előtt tartva, mikor használhat egy-egy hangosabb háztartási eszközt az otthonában. Ezek a szabályok persze házról-házra változnak, de a jó szomszédi viszony megőrzése érdekében, ha ránk hallgatsz, a következő dolgokat sötétedés után már nem kapcsolod be!

Hajszárító

Biztos ismerős helyzet, amikor munka vagy edzés után már eleve este érsz haza, másnap azonban fontos találkozód lesz, ami egy gyors hajmosást azért mindenképpen igényelne. A téli időszakban persze ennek fontos velejárója a hajszárítás is, ami azonban igen nagy zajt tud csapni a vékony falak között, arról nem is beszélve, hogy a társasházak fürdőszobái rendszerint elég visszhangosak is. Éppen ezért, ha nem muszáj, ezt a tevékenységet inkább halasszuk reggelre, így még frissebben is indulhatunk útnak.

Barkács eszközök

Végre megkaparintottad a hőn áhított bútort, lakásod legújabb ékét, és már csak össze kellene szerelni? Bármennyire is szeretnénk azonnal nekilátni a barkácsolásnak, ha az esti órákban jön ránk a szerelhetnék, inkább legyünk egy kicsit türelemmel. A kalapács, az elektromos csavarhúzó és az ütvefűró nem igazán építi a baráti kapcsolatokat egy társasházi közösségben.

Mosó- és szárítógép

Roppant idegesítő, amikor feltétlen szükségünk lenne kedvenc ruhadarabunkra, a bestia azonban a szennyesben pihen, az idő pedig már későre jár. Bármilyen leküzdhetetlen vágyat is érzünk ilyenkor egy nagymosás elindítására, vegyük figyelembe, hogy centrifuga és a szárítógép hangja a nyugodt esti órákban többnyire az egész lépcsőházat átjárja, aminek fordított helyzetben valljuk be, mi sem örülnénk.

Házimozi rendszer

Ki ne szeretné otthonában is átélni a mozizás élményét? A különböző házimozi rendszerek éppen ezért lettek kitalálva, ám nagyon nem mindegy, hogy mikor használjuk ezt a remek kis eszközt. Hiszen gondolj csak bele, te sem szeretnél éjnek évadján úgy ébredni, mintha egy háborús övezetbe csöppentél volna. Szóval csak csínján a cinema élménnyel!

Porszívó

Háziasszonyok, rendmániások és kisállat tartók millióinak okoz fejtörést, hogyan tartsák tisztán otthonukat anélkül, hogy rendszeresen hangos porszívózással zavarnák meg a lakóközösséget. Márpedig kevés ennél zajosabb háztartási eszköz létezik a világon, viszont valljuk be, hogy a hétvégi nagytakarítás sokszor édeskevés. Ha jó viszonyt ápolunk a szomszédokkal, egyszer-egyszer persze csalhatunk, de ha egy mód van rá, ezt a tevékenységet is inkább napközben végezzük.

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!