A tökéletes mosás titka: Ezekkel lehet illatosabb és tisztább a ruhád

Körbenéztünk, és össze szedtük a legjobb mosósáshoz szükséges szereket.

A tökéletes mosás

A mosás talán a legegyszerűbb, ugyanakkor az egyik legnagyobb kihívást jelentő mindennapi tevékenység, hiszen egy rossz mozdulattal akár tönkre is tehetjük a ruháinkat - például ha nem megfelelő színekre válogatjuk a szennyest, vagy ha nem megfelelő mosószereket használunk. Nem beszélve arról, hogy a frissen mosott ruhák esetében mindannyian fontosnak tartjuk, hogy azok illtosak és puhák legyenek. Hogy segítsünk, most körbenéztünk az üzletekben, és termékajánlónkban összegyűjtöttük azokat a mosószereket, amelyekkel tökéletes lesz a mosás.

A megfelelő illat

A mosás során az első lépés a megfelelő illat, tehát a megfelelő öblítő megtalálása. Ehhez nem csupán az fontos, hogy vonzónak találjukt, de az is, hogy viselni is tudjuk magunkon. Egy rosszul választott illat egyrészt nem túl tartós, illetve, egy nem megfelelő aroma émelygést, fejfását okozhat. A mi a Lenor legújabb, Gold Orchid öblítőjét ajánljuk, melyet a legújabb parfümtrendek alapján valósítottak meg. Nem csupán fenséges illatot ad a ruháinknak, de az a mosást követően hetekig megmarad.

Alapos mosás

Az öblitőnél már csak a megfelelő mosószer fontosabb. Ennek kiválasztásánál komoly szempont, hogy a ruhánk színeihez megfelelő legyen, hiszen már külön lehet kapni fehér, fekete illetve színes ruhákra valót, melyek megőrzik a textilek eredeti árnyalatát, és megakadályozzák a sárgulást, az elszineződést vagy a fakulást. Emellett azt is néznünk kell, hogy hatékonyan tisztítsa a választott termék a textileket, és még a makacs szennyeződésektől is megszabadítsa a ruháinkat. Nekünk az Ariel három az egyben mosókapszulája vált be a legjobban, melynek több rekeszes kialakítása stabilan, elkülönítve tárolja a hatóanyagokat a mosás kezdetéig, így azok szuperkoncentrált tisztító hatást nyújtanak.

Válogatás nélkül

Amennyiben nincs kedvünk ruhákat válogatni, vagy nincs annyi ruhánk, hogy külön kupaconkban indítsuk el őket, nem szükséges elkülönítenünk a fehér és színes ruháinkat. Csupán a megfelelő színfogó kendőt kell megtalálnunk, és többé nem ér bennünket olyan baleset, hogy a pólónkat hófehéren tesszük be a gépbe, de rózsaszínben pompázva vesszük ki onnan. Számunkra a K2R Dylon Lapos Színfogó Kendői bizonyultak a legjobbnak, melyek képesek megfogni és megkötni a mosóvízben kioldódott festékanyagokat és szennyeződéseket, úgy akár egy mágnes.

Fotók: dm.hu;rossmann.hu;Leadfotó:123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!