Hazai recyclinghősök, akiket mindenképpen ismerned kell!

Nem kell többé külföldre mennünk, ha fenntartható designbútort szeretnénk otthonunkba. Íme 3 hazai recyclinghős tervező, akiknél az esztétika és ergonómia mellett kulcsfontosságú szempont az ökologikus gondolkodás is.

Recyclinghősök, akiket ismerned kell

Bárszék, kanapé és kárpit PET-palackból, designbútorok növényi maradványokból vagy csempemáz vulkáni hamuból? A jövő tervezői ma már nem csupán szép tárgyakat készítenek, de céljuk az is, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után. Az ELLE Decoration legújabb számában olyan alkotók termékeit mutatják be, amelyek egytől-egyig fenntartható forrásból származnak. Feltűnik köztük 3 hazai recyclinghős is, akiknél az esztétika és ergonómia mellett szintén kulcsfontosságú szempont az ökologikus gondolkodás.

Kattints a galériára!

Kele Sára neve ismerősen csenghet a minimalista design kedvelői számára. Az általa alapított sarakele brand több nemzetközi elismerést is elnyert már egyedi bútoraival úgymint, például az Architizer díjat vagy a Good Design Awardot. Nem utolsósorban pedig a tervezőszakma Oscar-díját, a Red Dot Design Awardot is kiérdemelte Tangens bútorcsaládjával, amely PET-palackokból, szivacsdarálékból és újrafelhasznált rétegelt lemezlapokból készült. Erről az elismerésről korábban a Femcafénak is mesélt.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Veres Adrienn / Pap Dávid

Oldalak