Használati tárgyak, amiknek nem tudtad, hogy van szavatossági ideje

Mutatjuk, melyiknek milyen hosszú a szavatossági ideje.

A hálóban

Párnák

A párnák szavatossági ideje nagyjából 2-3 év, ezt követően melegágya lehet a poratkáknak, és a nyakunk is megfájdulhat a hosszas használat következtében kialakuló egyenetlen felszín miatt.

Papucs

Nincs is jobb érzés, mikor egy kemény és hosszú nap után végre ledobhatjuk a magas sarkút és belecsusszanhatunk legkedvesebb otthoni papucsunkba. Ezt "egészséges" szinten nagyjából fél évig ajánlatos megtennünk, ha meg akarjuk kímélni a lábunkat a különféle fertőzésektől. A bőrgyógyászok azt is megjegyzik, hogy a mamuszok jó, ha sűrűn találkoznak a mosógéppel, de 6 hónap után érdemes őket lecserélni.

A fürdőben

Szivacs

A különféle fürdőszivacsok 2 hét használat után könnyen okozhatnak fertőzéseket, irritációt, főként akkor, ha valakinek érzékenyebb a bőre, ezért érdemes cserélgetni őket. Bocs, SpongyaBob.

Törölköző

Lehetőleg ne használjunk egy törölközőt 1-3 évnél tovább (minőségtől és anyagtól függően). A vizes anyag melegágya a baktériumoknak, ezért használat után mindenképp hagyjuk teljesen megszáradni őket, és gyakran cseréljük le.

Hajkefe

A hajkeféket ugyanúgy tisztítani kell, hetente legalább egyszer, és évente egy alkalommal nem árt, ha beszerzünk egy új darabot, csak a biztonság kedvéért.

Fogkefe

Sajnos itt sem játszik a "míg a halál el nem választ" effektus, a fogkeféket legalább 3 havonta kellene cserélnünk, de a legtöbben nem tesszük meg. A szakemberek azt is javasolják, hogy betegség - influenza, vírus - lefolyása után lehetőleg ne használjuk ugyanazt a darabot, mint előtte, nehogy újra megfertőződjünk.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Huffingtonpost.com, Shopmarriott.com, Anthropologie.com, Hayneedle.com, Alicdn.com

Oldalak

  • 1
  • 2