Megvan a helyük: ezek a növények passzolnak a különböző szobákhoz

Mutatjuk, az egyes növények a lakás melyik részében érzik magukat legjobban.

Növények párosítása a szobákhoz

Számos olyan csodás és egzotikus növény létezik, amivel feldobhatjuk az otthonunkat, de vajon hogy döntjük el, a lakás melyik részében éreznék az egyes változatok legjobban magukat? Lehet, hogy amelyikről azt gondoljuk, jól mutatna a nappaliban, inkább a fürdőben vagy a konyhában lenne a megfelelő helye. A következőkben egy lakberendezési szakértő, Zenadia Sengo tippjei alapján összeszedtük, hogyan tudod párosítani a különböző növényeket a szobákhoz.

Fürdőszoba

Ha a fürdő világos, akkor a szakértő leginkább az aloe verát ajánlja ebbe a helyiségbe, mivel nem csak mutatós, de praktikus is. Égési sérülésre például kenőcs helyett használhatjuk a leveléből nyert gélt. Ha kevésbé fényes a szoba, akkor trópusi növényekkel dobhatjuk fel, illetve Zenadia kedvence a filodendron, ami szintén párakedvelő és ugyancsak dizájnos.

Konyha

Nem csak a bazsalikom és a metélőhagyma praktikus a konyhában. Itt leginkább olyan növényeket érdemes tartani, melyek vízigénye magasabb az átlagnál, mivel a mosogató kéznél van, biztosan nem felejtjük el megöntözni őket. Ilyen például a begónia, ami ráadásul színes virágai miatt tökéletes kiegészítője lesz a helyiségnek.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak