Home&Design

Így szabadulj meg a muslicáktól a lakásban

Mutatunk néhány trükköt.

Muslicák a lakásban

A muslica vagy muslinca (Drosophila melanogaster) egy invazívan terjedő, idegenhonos kártevő légyfaj. Közeli rokona a pettyesszárnyú muslicának (Drosophila suzukii), de nem összekeverendő vele. Előbbi a rothadó, túlérett gyümölcsöket, utóbbi pedig a friss vagy még érésben lévő fajtákat támadja meg. Kevés idegesítőbb dolog van, mint amikor ezek az élősködők ellepik az otthonunkat, ráadásul nem annyira egyszerű megszabadulni tőlük, de adunk néhány ötletet, amik nekünk beváltak.

A legegyszerűbb módszer, ha nem hagyunk kint sem koszos tányért, poharat, sem pedig gyümölcsöket, italokat, így nem tudnak mire gyűlni a muslicák. Érdemes plusz zacskóba tenni a hulladékot, hiszen még a zárt szemetes is mágnesként vonzza a rovarokat.
Kattints a további képekért!

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Home&Design
Sztárok
Priscilla Presley nemrég régi emlékeket idézett fel, és őszintén mesélt arról, milyen is volt igazán együtt élni Elvis Presleyvel a memphisi Gracelandben.
Sztárok
Katalin hercegné és Vilmos herceg igyekeznek megóvni gyermekeiket a túlzott médiafigyelemtől, olykor-olykor azonban megörvendeztetik a rajongókat egy-egy családi kulisszatitokkal – épp így tett a...
Sztárok
Fél év után újra mutatkozott egy hivatalos királyi rendezvényen Katalin, aki annak ellenére, amin az elmúlt hónapokban keresztül ment, még mindig csodálatosan néz ki.