Ennyi ruhát kell pakolni a mosógépbe, hogy rendesen tisztítson

Mi is szeretjük begyömöszölni azt az utolsó pulóvert, de többet árthatunk vele a mosógépnek, mint gondolnánk, ráadásul a ruhákat sem tisztítja meg tökéletesen, ha telepakoljuk. Megmondjuk, mennyi az annyi.

Megfelelő mosás

Sokan vagyunk úgy, hogy még erőszakkal is betesszük azt az utolsó ruhadarabot a mosógépbe, mert nehogy már még egy kört el kelljen indítani a kedvéért. Az igazság az, hogy a legtöbben rosszul kezeljük az eszközt, mert túlságosan megtömjük, ezáltal időt és vizet spórolunk ugyan, de a ruháink kevésbé lesznek tiszták. Cikkünkben egyszer és mindenkorra pontot teszünk a kérdés végére, és eláruljuk, mégis mennyi holmit kell pontosan pakolni a masinába ahhoz, hogy rendesen elvégezze a dolgát.

A tömött mosógép rossz

Ha túl sokat ettünk a főételből, és ráadásként még betoljuk azt a tiramisut, akkor a sok kaját nehéz lesz megemésztenünk. A mosógép pont így érzi magát, ha teletömjük ruhával - nem lesz képes rendesen kitisztítani őket, így tulajdonképpen feleslegesen használtunk el annyi vizet, mert lehet, hogy kezdhetjük újra az egészet.

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2