Tudod, miért van valójában tükör a liftekben? Itt a válasz

Mi, nők szeretjük a liftben végezni az utolsó sminkes- és frizura simításokat, de igazából nem azt a célt szolgálják a tükrök, hogy szebbek legyünk - ennél fontosabb funkciójuk van.

Tükrök a liftekben

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, miért vagy ott az összes liftben? Tulajdonképpen mi, nők, nagyon is örülünk ennek a kiegészítőnek, hiszen - ahogy említettük - gyakran még ott szoktuk végezni az utolsó simításokat, ha sminkünk vagy frizuránk rászorul. Annak ellenére azonban, hogy általában divatkelléknek használjuk, van néhány fontosabb oka is, hogy a tükör mára lényeges eleme lett az "utazókalitkáknak".

Klausztrofóbia

Klausztrofóbiásnak lenni a liftben nagyon gyakori "betegség" az embereknél. Kicsi helyiség, kevés levegő, bezártságérzet - ezek mind hozzájárulnak a kellemetlen állapothoz, ami stresszt és szapora pulzust eredményeznek. A tükör segít leküzdeni a problémát, mert "kitágítja" a teret, ezáltal csökkenti a feelinget, hogy csapdában vagyunk.

Figyelemelterelés

Egy liftben könnyen elunja magát az ember, főleg, ha csigatempóban közlekedik. A tükör jó megoldás arra, hogy elterelje a figyelmet, így kevésbé tűnik elvesztegetettnek az idő, amit bent töltünk. Persze vannak nagyon mókás - az alábbi animációhoz hasonló - módszerek, amivel fel lehet dobni a várakozást utazás közben, de egy ilyen trükk bekövetkeztekor valószínűleg a lábon kihordott infarktushoz közelebb lennénk.

Biztonság

Több biztonsági oka is van annak, hogy a liftekben tükör lakozik. Elsőre ezek a dolgok jelentéktelennek tűnhetnek, pedig vannak szituációk, amikor nagyon jól jönnek. Láthatjuk, kikkel utazunk együtt, nem egyszer sikerült a kiegészítőnek hála megelőzni például egy támadást. Nem szabad emellett megfeledkeznünk a kerekesszékes társainkról sem, akiknek sokat segít a tükör, hogy könnyebben mozoghassanak a kis helyiségben.

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak