Home&Design

Kanapé vagy macska? 6 tipp a kaparás ellen, hogy mindkettőt megtarthasd

Van macskád? Akkor olvass tovább!

Én azt mondtam rossz ötlet, ő azt mondta nem érdekli: kell neki. A bőrkanapé. Emlékeztettem, mi történt az előzővel, amely teljesen leért a földig és az volt Mirci kedvenc játéka, hogy elfeküdt és lazán végig húzta magát mellette a földön, mint egy indákba kapaszkodó akcióhős és bolyhosra marta a kanapét. Nem volt mese, valamit tenni kellett, mert ezúttal tutira nem a kanapé repül, ha baja lesz, hanem a macska...

Korábbi kísérleteimből kifolyólag egy valami nem vált be. A „rábeszélés”. A macska csak nézett azzal az unott fejével, szinte hallottam, hogy „blablabla, mondd csak”. Tehát hiába kapod rajta, ordítasz vagy siccegsz rá, húzod meg a grabancát és példát statuálsz vagy ráversz kicsit a popsijára, esélytelen. De az alábbi trükkök tényleg bejöttek:

1. Legalább két macska kaparófa

Érdemes rá áldozni. Egy nagyobbra, ami szizál növényi alapanyagú fonallal vagy kötéllel van körbetekerve és a tetején mondjuk van neki egy kis alvóhely vagy kuckó is. Minél nagyobb annál jobb, mert a vadászó szellemű macska át tudja fogni, ölelni és jó alaposan megkaparni. Ez nálunk rögtön az ágy mellett van. A másik, egy kisebb, lapos, falra szerelhető kaparófa, amit igen, fel is lehet szerelni, de én inkább a nappaliban, a földön hagytam. Így is rá tud ülni, állni és megkaparni. A megfelelő helyen még egy desigos szobát sem tud elcsúfítani ha azon aggódnánk, hogy jaj, de mindenütt macska kaparófa van és „tök csúnya”.

2. Macskaszőnyeg

Némelyik macska a szőnyeget szereti kaparni vagy az elől hagyott ruhákat. Biztos megfigyelted, „beléjük köt” majd oldalára dől és elkezdi rugdosni. Mi sem volt egyszerűbb, mint venni neki egy amúgy fürdőszobába volt kádkilépő puha szőnyeget. Egyből ráment. Maximum úgy lehet rászoktatni, hogy a szőnyegen kezdünk el vele játszani. Hamar rájön, hogy tökéletes rugdosni és cincálni való alapanyag.

3. Anyaggal bevont játékok

Ilyet te magad is készíthetsz neki vagy megveheted készen. Az a lényeg, hogy a játékon olyan bevonat legyen, amibe beletudja süppeszteni a körmét, hiszen játék és vadászat közben imád karmolászni. Természetesen nem mindig elég megvenni és boldog nem születésnapot kívánva letenni elé, hanem érdemes vele foglalkozni. Nem csak azért, hogy inkább azzal játsszon a fotel helyett, hanem mert amúgy is úgy helyes, hogy játszunk a cicával és a foglalkozunk vele, hiszen olyan, mint egy kisgyerek.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...