Home&Design

Ők most a legmenőbb magyar tervezők, sokat hallunk még róluk

Öt design vállalkozás fejlesztéséhez nyújtott szakmai támogatást az MDDÜ második design START mentorprogramja.

Feltörekvő tehetségek támogatása

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által elindított második design START mentorprogram üzleti újratervezésben nyújtott szakmai támogatást, az olyan feltörekvő designmárkák számára, akik egyelőre még itthon szeretnének sikereket elérni és a hazai stabilitásuk megteremtéséhez igényelnek segítséget. A mentorprogramban résztvevő formatervezők nívós díjakról, külföldi magazin megjelenésekről és kiemelkedő elismerésekről számoltak be, emellett pedig több gyártó-tervező páros esetében folytatódott a közös munka a kéthetes szakmai gyakorlatot követően is. A második design START végéhez érve elindult a következő mentorprogramra való jelentkezés.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) azzal a céllal hozta létre mentorprogramját, hogy átadja a designvállalkozások stabilizálásához szükséges üzleti tudást, azoknak a feltörekvő formatervezőknek, akiknek magas színvonalú alkotásai egy nemzetközi kereskedelmi kiállításon való megjelenésre is alkalmasak. A pályázat útján jelentkező formatervezők közül öt ígéretes, egyedi koncepciót felvonultató tervezőt választott ki a szakmai zsűri - a porcelántermékeket és lámpatesteket alkotó Andrási Edina, a fenntartható bútorairól ismert Kele Sára, az asztalosipari termékeket gyártó Kerekes Furniture, a moduláris akusztikai csempékkel dolgozó Temesi Apol és az esztergált fatermékekről híres Tompa László. A kiválasztott öt designer a szakmai mentoraikkal közösen építette ki márkája jövőképét.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: HFDA

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Home&Design
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
Ezt a gyakorlatot bárhol és bármikor könnyedén elvégezheted, de vigyázz, mert garantáltan megedzi az izmaidat!
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!