Mi már tudjuk, milyenre fesd a lakást! Ezek az idei ősz trendszínei

Az évszakváltás mindig remek alkalom a lakás felfrissítésére. Aki szereti az őszi erdő ezerszínű, különleges hangulatát, jól teszi, ha otthon is körbeveszi magát ezekkel a természetből kölcsönzött, bensőséges árnyalatokkal. (x)

Inspiráció a természetből

Ősszel és télen a könnyed pasztellek után a teltebb, karakteresebb, mélyebb színek kerülnek előtérbe, nemcsak a nyár elmúltával, de az idei lakberendezési trendek szerint is. Ha az őszi palettáról válogatnánk, az aranyló lombkoronákra az erőteljesebb sárgák, okkerek, világosbarnák, terrakották emlékeztetnek minket. De a szezonális terméseket idéző narancssárga, a bordó, a burgundi és a lila egyaránt az évszak jellegzetes színei közé tartoznak.

Bal: Poli-Farbe Platinum Decor padlizsán (D60P) és sárga pillangóvirág (D70S)
Jobb: Poli-Farbe Platinum Decor sárga pillangóvirág (D70S), kék pázsitviola (D70K) és Poli-Farbe Platinum meggybordó (M80)

Ezekkel az árnyalatokkal nemcsak izgalmas, de megfelelő arányban mixelve attraktív színpárosokat kapunk, például egy-egy közeli falszakasz váltakozó festésével vagy mintázásával. Bár a hűvösebb hónapokban hidegebb, borongósabb az idő, a telt színeket beltéren alkalmazva, a hőérzékelésünkön is javíthatunk. Az őszi csokorba remekül illenek a természetességet hangsúlyozó földszínek, a petrolkék és a sötét türkizkék, valamint a zöld árnyalatai, amellyel az egész évben pompázó örökzöldeket is becsempészhetjük.

Bal: Poli-Farbe Platinum Decor bazsalikom (D70B)
Jobb: Poli-Farbe Platinum Decor bazsalikom (D70B), és Poli-Farbe Platinum körömvirág (K20), habszegfű (H30), búzafű (B70), nád (N30).

Elegáns őszi enteriőrök

Az évszak egyik kiemelkedő anyaga a fa, mely rusztikus vagy natúr formában is remek kiegészítője lehet az őszi színek uralta helyiségeknek. Ha az erőteljes hatást fokozni szeretnénk, ipari stílusú, fémes berendezési elemeket tegyünk a fókuszba. Egészen más hatást érhetünk el azonban, ha arany, réz vagy ezüst bútorokat, tárgyakat helyezünk el, melyekkel elegáns őszi enteriőröket hozhatunk létre.

Poli-Farbe Platinum Decor sárga pillangóvirág (D70S) és padlizsán (D60P)

Oldalak

Szólj hozzá Te is!