Így ébresszük fel lakásunkat a téli álmából

A tél vége felé sokszor érezzük úgy, hogy szeretnénk egy gombnyomásra élvezni a melegebb időjárást, elég volt a hideg, szürke, borús időből. Sokan vagyunk ezzel így, ám amíg várjuk, hogy beköszöntsön a tavasz, van néhány tippünk, amivel hamarabb felrázhatjuk a hangulatunkat, mint gondolnánk. Kezdjük a tavaszi megújulást otthonunk szépítésével!

A változás szele

A tavasz mindig valami újnak a kezdete, nem csak a természet éled újjá, hanem kicsit mi magunk is. Ezzel egy időben ruhatárunkat, környezetünket is szeretjük megújítani. A pandémia idején sajnos, ruhatárunk változatossága – legalábbis szükségessége – némileg háttérbe szorul, de saját környezetünk annál inkább előtérbe kerül. Ébresszük fel otthonunkat, változtassunk környezetünk hangulatán, a hatása garantáltan érezhető lesz.

Vegyítsük a tavasz színeit!

Minden évszaknak megvannak a jellegzetes színei, a tavasznak egyértelműen a napsütést és a természetet idéző sárgás, zöldes, bézses árnyalatok és a tiszta égboltot idéző kékek. Választanunk sem kell feltétlenül egyik vagy másik szín között, bátran kombinálhatjuk őket, feldobva például a konyha, az étkező vagy a nappali egy-egy hangsúlyos falfelületét. Növeljük a szobanövények, illetve a növényeket ábrázoló dekorációk, textilek számát. Szerezzünk be néhány natúr, fa vagy fahatású kiegészítőt, hiszen a természetes minták, színek és anyagok találkozása segíti az üde tavaszi hangulat kialakítását. Tipp: a Poli-Farbe Platinum matt latex lime L25 és zöld hortenzia Z30, valamint a Poli-Farbe Platinum nárcisz N60 árnyalata.

Lakás tavasszal

Engedjünk teret a kreativitásnak!

Az, hogy ki, hogyan érez a megnövekedett otthon töltött idővel kapcsolatban, változó: van, aki a maratoni sorozatnézést, könyvolvasást választja, van, aki a nappali közepén sportol és van, aki igyekszik minél kreatívabban tölteni az idejét. Persze egyik vagy másik tevékenység sem zárja ki egymást, most a kreatív időtöltésre adunk egy jó tippet: dobjuk fel az unalmas falakat egyedi dekorációval. Sokszor nagyban gondolkodunk – nappali vagy hálószoba teljes festése –, de kezdhetjük kicsiben is. Gondoljunk az előszobára, az étkező egyik sarkára vagy a közlekedőre, minden olyan felületet vegyünk szemügyre, ami kissé unalmas vagy funkciójában nincs kellőképpen elkülönítve. Egy saját készítésű sablon, maszkolószalag, vagy egyszerűen egy ecset is segítségünkre lehet elképzeléseink megvalósításában. Használjunk bátran több, egymással harmonizáló tavaszi árnyalatot és formát a falfelületen. Merjünk alkotni, a kiszemelt terünk garantáltan megtelik majd élettel.

Tavaszi lakásdekor

Még több tavaszi ötletért kattints!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!