7 dolog a betörők ellen, hogy ne rámolják ki a lakást, míg nyaralsz

Ezzel a pár aprósággal tuti biztonságban lesz az otthonod.

Nem feltűnő udvar

Ha kint felejtesz egy fűnyírót, egy biciklit, egy robogót, vagy éppen a frissen vásárolt TV dobozát, az máris vonzza a gonosz tekinteteket. Mielőtt elindulnál, sétálj körbe, és nézd meg, mi látható a kertből és a lakásból, illetve mennyire látni be az ablakokon.

Verd át őket

Ha a betörők úgy látják, van otthon valaki, kisebb eséllyel választják az ominózus lakást prédául. Hagyj égve egy lámpát, hagyd bekapcsolva a TV-t vagy a rádiót. A Reszkessetek betörők Kevinje sem véletlenül próbálta azt az illúziót kelteni, hogy nagy társaság tartózkodik a házban.

Ne hagyj kint pótkulcsot

Néha persze jól jön a pótkulcs, főleg, ha többen éltek egy házban, nyaralás vagy hosszabb utazás előtt azonban mindenképpen szedd össze őket.

Természetes védelem

A magas tuják és fák ugyan jó szolgálatot tesznek, ha a kíváncsi szomszédok kizárásáról van szó, a betörők életét azonban nagyban megkönnyítik. Persze nem azt mondjuk, hogy tarolj le mindent, mielőtt útnak indulsz, de érdemes a bokrokat kissé visszavágni. A bejárat körüli rész legyen mindig jól látható, így a betörők nem tudnak hol elbújni, miközben próbálnak bejutni.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Gardenvisit.com, Giphy.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!