Készülj fel a hidegre, csinálj madáretetőt!

Bár a tél még messze van, de az őszi rossz idő már megérkezett, így az eső gyakran a négy fal közé kényszeríti az embert hétvégenként. Hozzuk ki a legtöbbet ebből az időjárásból és csináljunk hasznos dolgokat, építsünk például madáretetőt télire a madárkáknak! Íme 5 egyszerű madáretető, amit mi is könnyen el tudunk készíteni magunknak!

Azoknak, akik szeretik a jégkrémet…

Bár az igazi fagyiszezonnak lassan vége, még nem kell lemondanunk erről az édességről. Sőt, ha jégkrémet veszünk, akkor őrizzük meg annak pálcikáját, hogy aztán a borús napokon madáretetőt készíthessünk belőlük! Arra figyeljünk, hogy ezt az etetőt próbáljuk meg olyan helyre tenni, ami az esőtől kicsit védve van, mivel a sok víztől a fa átnedvesedik és így kevésbé lesz tartós.

Ültess magokat cserépbe, de föld nélkül

Anyagcserépből is mutatós madáretetőt készíthetünk a kertünkbe, nem kell hozzá más csak két cserépalátét és egy cserép. Az egyik alátét kerül majd a cserép alá, a másik pedig a tetejére, hogy az esőben ne ázzanak el a magok. A cserép oldalát alul fúrjuk ki, így ki tudnak folyni a magok az alsó alátétbe, ezáltal a madarak majd könnyen hozzá tudnak férni az élelemhez.


Fotók: pinterest.com, allthingsheartandhome.com, tonyastaab.typepad.com

Oldalak