Kertrendezés feng shui módra

Talán nem is olyan komplikált, mint elsőre gondolnánk, hiszen számos módszer áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy igazán otthonos teret alakítsunk ki akár a teraszunkon, akár a kertünkben. Mi most a feng shui ősi módszeréhez folyamodtunk.

Harmóniában a környezettel

Mivel a feng shui alapvető tanítása az, hogy harmóniában éljünk környezetünkkel, ezért mielőtt mélységekig ásnánk bele magunkat a témába, elég megértenünk illetve megtapasztalnunk azt, hogy elegendő belesimulni a környezetbe, a természetbe, és az összhangra koncentrálva egy élhető, barátságos teret kialakítani. Ha így teszünk, már az első lépést meg is tettük.

Ha kertünkről, teraszunkról gondolkodunk, akkor mindig egységben kell tennünk azt. Vagyis mindkettő elválaszthatatlan része a háznak, így a teraszt mindenképpen a házhoz hasonló stílusban kell berendeznünk. Olyan teret kell kialakítanunk, ahol épp oly otthonosan, kényelmesen érezzük magunkat, mint a házon belül. Ugyanakkor tudnunk kell azt is, mit szeretnénk megvalósítani, hiszen másmilyen lesz akkor, ha étkezésekre használjuk, és más akkor, ha főképp napozásra, pihenésre vágyunk.

A tökéletes kerti bútor

Amikor kerti bútort választunk, sose feledjük el, hogy a kényelem mennyire fontos. Ha szükséges, akkor utólag szerezzünk be vastag ülőpárnákat, de ha most választunk bútort, akkor a rendelkezésünkre álló széles választék ebben már segítségünkre lesz. Ma már az sem szokatlan, hogy kanapét, sarok ülőgarnitúrát helyezzünk el a teraszunkon, amelyet épp úgy, mint nappalinkban párnákkal egészítünk ki. Ezzel a megoldással egy igazán barátságos teret hozhatunk létre.

Ha szívesen ülünk össze barátainkkal egy vacsorára, vagy kedvencünk a harmatos levegőn elfogyasztott reggeli, akkor egy nagyobb étkezőasztalra és néhány székre lesz szükségünk. Azonban ilyen esetben is adjunk teret az elhelyezésnek, hogy még véletlenül se érezzük magunkat szűkösen, vagy sarokba szorítva. Minden esetben kertünk látványa lesz az, ami hozzáteszi azt a pluszt az életünkhöz, amellyel sokkal harmonikusabbnak, kiegyensúlyozottabbnak érezzük majd magunkat.

Kövesd a divatot! (x)

A kerti bútorok kínálatában számos irányzat közül válogathatunk. Nagyon divatosak a polirattan ülőgarnitúrák, melyeket leginkább a mediterrán hangulatú otthonokhoz ajánlhatunk. Ha modernebb irányvonalat képvisel házunk, akkor a Jati&Kebon minimalista stílusba hajló étkező- és ülőgarnitúráit ajánlhatjuk teraszunkra, ha pedig a kényelem, a baráti beszélgetések a fő szempont, akkor a SpaLounge kényelmes kanapéival, ülőgarnitúráival tehetjük igazán otthonossá kertünket.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!