Tarol az indusztriális stílus a kanapé designban - inspiráció egy festőnő otthonából

Ha művészi igényességgel berendezett nappalira vágynánk, ami egyben otthonos is, szertettel meghívunk a lengyel festőnő, Justyna Małczak lakásába, aki sikeresen kombinálta otthonában a régi ipari épületek hangulatát a kifinomult esztétikummal. Íme, néhány inspirációs tipp egy kreatívan indusztriális stílusú nappalihoz.

Kanapé design - indusztriális stílus

Amennyiben indusztriális stílusban képzeljük el nappalinkat, ezekre érdemes bútorok és kiegészítők kiválasztása közben figyelnünk.

Bonami kanapé design

Formák

Ha az indusztriális stílushoz leginkább passzoló szófát szeretnénk, akkor egy igazi bőr kanapé a legjobb választás, amelyre a mély ülés, az alacsony háttámla és a magas karfa jellemző. A visszafogottabb darabok, amelyeken kevésbé kiemelt a dekor varrás szerepe, a modernebb szobákba is jól illenek. Ám egy egyszerűbb, lábakon álló, kárpitozott kanapé is jó választás lehet, amit a különböző kiegészítőkkel finom hangolhatunk. Justyna például egy csepp nőiességet vitt a térbe.

kanapé

Gazdag színárnyalatok és némi patina

Az indusztriális stílushoz passzoló színek a régi gyárak világát idézik. A bőrüléses ülőbútorokhoz válassz téglavörös vagy konyakbarna árnyalatokat, a kárpitozott kanapék közül pedig a semlegesebb szürke vagy krémszín lesz a jó választás. A különcöknek tetszeni fog az olajkék vagy a bordó ülőbútor is.

Az indusztriális nappaliban az elsőszámú anyag a bőr, amely a luxus csúcsa. Nagyobb befektetés egy ilyen darab, de megéri, mert akárcsak a jó bor, évről évre egyre nemesebbé válik. Patinája pedig az egyedülálló luxust jelképezi. Ha pedig inkább textil kárpitozású kanapéra vágyunk, akkor javasoljuk a kordbársony ülőbútorokat.

Használjunk kiegészítőket

Az indusztriális belső terekbe kiegészítőket beszerezni költséghatékony dolog. Nem kell olyan sok kiegészítő, azok viszont legyenek igényesek. Szerezzünk be például egyetlen szőrmét, és helyezzük lazán a kanapéra. Néhány pléd és szép díszpárna is jöhet. Az összhatást fokozza még pár szék, lábtartó és akár egy perzsa szőnyeg is.

kiegészítők

Fémekkel a tökéletes összképért

A valódi bőr és a kárpitozott kanapék az indusztriális stílus alapvető elemei, melyeknek kevés találkozási pontjuk van más stílusokkal. A minimalista, fémből készült elemek viszont nagyon jól illenek az ipari stílus hangulatához.

Fotók és forrás: Bonami

Oldalak