Íme a 4 legszebb és leggyakoribb orchideaféle

Az orchideák iránti rajongás pár éve erősödött fel és azóta talán nincs is olyan otthon, ahol ne tűnne fel legalább egy egzotikus szépségű virág. Íme a 4 legismertebb és legszebb változat!

Karácsonyi Orchidea

A Cattleya percivaliana a Cattleya fajok, azaz bugakosborok közé tartozik, melyek jellegzetessége, hogy díszes virággal rendelkeznek, sőt a hibrid fajoknak az illata is igencsak kellemes. A karácsonyi orchideát 1881-ben fedezték fel az Andokban s nevét az északi féltekén karácsony idejére eső virágzásáról kapta. A természetben sziklákon vagy fákon élő növény a magas páratartalmú levegőből jut a szükséges tápanyagokhoz. Habár virága kisebb, mint a többi bugakosboré, különleges formája mégis a legkedveltebb egyedek közé emeli. Az eredetileg halvány levendulalila színt az ajakszirom bíborja vagy sárgája szokta feldobni, de a hibrideknél igencsak szokatlan színkombinációk is előfordulhatnak.

Csónakorchidea

A Délkelet-Ázsiából származó Cymbidium a legtöbb orchideafajjal ellentétben nem a fákon, hanem a talajon él természetes közegében. Téli, kora tavaszi virágzása mellett az is különlegesség teszi, hogy úgynevezett hidegházi orchidea, azaz a virágzáshoz szüksége van az őszi hónapok hideghatására. Nagyméretű virágai kifejezetten hosszú életűek, akár 10 hétig is gyönyörködhetünk bennük s a kék és lila szín kivételével minden árnyalatban pompázhatnak.

Fotók: flickr.com, wikipedia.org, safru.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!