Így takarítsd ki a fürdőszobádat zöld módszerekkel!

Az egyik legproblémásabb helyiség takarítás szempontjából a fürdőszoba, hiszen nagy esély van arra, hogy nem kívánt penész vagy vízkőfoltokkal találjuk szembe magunkat. Amellett, hogy nem túl szép látvány, egészségügyi szempontból is káros.

Vízcsapok, lefolyók

Ezeken a területeken a legfőbb ellenségünk a vízkő. Azonban erre is van megoldás: az ecet. A vízköves területekre tegyünk ecetes rongyot és hagyjuk állni. Ahogy feloldódik, már törölhetjük is le. A kevésbé vízköves helyekre elég, ha rápermetezzük az ecetet, majd töröljük simára. A csapot és a zuhanyrózsát érdemes néha alkotóelemeire szedni, és langyos ecetes vízbe áztatni. Ha mindennel készen vagyunk, öblítsük le friss vízzel a felületeket, és töröljük szárazra.

Csempe, fuga

Sütőpor és víz keverékével csodákat lehet művelni. Vigyük fel a gyakran használt felületekre, hagyjuk hatni, majd tiszta, vizes ronggyal töröljük át a csempéket és a fugát is. Ezt elég ritkábban alkalmazni, egyébként meg tökéletes, ha ezeket a területeket naponta leöblítjük sima vízzel.

Kád, zuhanykabin, függöny

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A kádat és a zuhanytálcát érdemes langyos ecetes vízzel kisikálni, hogy a bacilusok ne tudjanak tovább szaporodni. Az üvegfelületeket töröljük át langyos vízzel, néhanapján citromos vízzel. A függönyt és a kilépőket pedig mosógépben mossuk ki. Fontos, hogy csillogjon minden!

A WC

Nem ez a kedvenc részünk takarításkor, de nagyon fontos higiéniai okokból. Itt is alkalmazható az ecetes víz a külső felületekre, belülről pedig vízzel kevert sütőporral érdemes tisztítani. Ne feledjük az ülőkét se! A belső részeknél fontos az alapos fertőtlenítés is, így nem kerülhetjük ki száz százalékban a bolti vegyszereket.

A penészgomba invázió

Sajnos nem elég eltüntetni a penészgombát, előbb meg kell szüntetni a kiváltó okot, ezért szellőztessünk gyakran, páramentesítsünk, és szüntessük meg a nedvességet úgy, hogy letöröljük a felületeket. A kialakult foltokra tegyünk ecetet, hagyjuk hatni, majd öblítsük le, és töröljük szárazra.

Fotók: bathroom-remodeling.info, dandsfurniture.net

Oldalak

Szólj hozzá Te is!