Home&Design

Így növelheted a paplanod élettartamát

A paplanok és párnák élettartama a minőségnél kezdődik, de nagyban függ a karbantartásuktól is. Összegyűjtöttünk néhány egyszerű tanácsot, amit ha megfogadsz, akár megduplázhatod az élettartamukat.

Így lesz mindig friss és puha az ágyneműd

Veled is előfordult már, hogy pár hónap használat után "összement" az ágyneműd? Lelaposodott és olyan, mintha eltűnt volna belőle a töltőanyag? Az első és legfontosabb tipp, hogy minden nap ki kell rázni a paplanokat és párnákat, hogy a töltet meg tudja tartani a megfelelő sűrűségét és rugalmasságát. Ezt érdemes reggel, felkelés után megtenni, hogy estére újra a jól megszokott, hívogató ágyba tudd álomra hajtani a fejed. Semmiképp ne porszívózd és ütögesd a huzatot, mert károsíthatod a benne lévő töltetet. Ezen kívül, ha ágytakarót terítesz az ágyra, a paplan és a párna fölé, nyomkodd le, mert a nedvesség kitölti a légbuborékokat. Ha van otthon szárítógéped, a pelyhek vagy tollak felrázásához pár órára tedd bele a paplant vagy párnát, esetleg tegyél mellé egy teniszlabdát vagy úgynevezett szárítólabdát. Ettől a töltet újra szellős és könnyed lesz.

friss párna paplan ágynemű ágy nő mosoly fehér

Miért érdemes kimosni a paplant és a párnákat? Lapozz és mutatjuk!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Nem csupán az ételek minősége, a kalóriabevitel és a testmozgás van befolyással a súlycsökkenésre – az sem mindegy, milyen szokásokat követünk a hétköznapokban, bizonyos tevékenységek ugyanis könnyen...
Sztárok
A zenész májrákban szenvedett, 85 éves korában halt meg a maryland-i Bowie-ban.
Lifestyle
Fizetőssé válik a hajdanán kiugró népszerűségű Citromail.